Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kesä alkaa Lappeenrannan Satamatorilta 31.5.

Lappeenrannan kaupunki

Kesä alkaa Lappeenrannan Satamatorilta 31.5.

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 08:57
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kesä puhkeaa jälleen kukkaan kesäkonserttien alkamisen myötä. Kesäkonserttien avajaiset pidetään Satamatorilla sunnuntaina 31.5. klo 11.30−18.00. Tapahtumapäivä alkaa klo 11.30, kun tanssistudio TwoStepin lapset ja vanhemmat esiintyvät lasten kadunmaalaustapahtuman äärellä. Esitys on ”Pieni tanssikimara kesälle”. 

Perinteiset lasten kadunmaalaustalkoot

Kello 12 pistetään pensselit maaliin ja maaleja jakavat ammattilaisten ottein Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilijat. Graafikko Heli Pukki on toteuttanut maalausalueen keskelle ”Lassoavan kissan”, joka on 4.−7.6. järjestettävän Lasten Kalenat -tapahtuman tunnushahmo. Maalaustapahtumaan kannattaa varautua sopivalla vaatetuksella, pensselillä ja parilla tyhjällä purkilla. 

Kesäkonserttikauden avaus klo 12−18 

Kesäkonsertit aloittaa Satamatorin lavalla itseoikeutetusti Rakuunasoittokunta klo 12. Soittokunnan päällikkönä toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja kapellimestarina musiikkimajuri Petri Junna. Rakuunasoittokunnan toiminnan juuret ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Soittokunta on aloittanut kesäkonserttiperinteen 1800-luvun lopulla täällä Lappeenrannassa ja ylläpitää perinnettä edelleen tänäkin päivänä. Muina esiintyjinä Satamatorin lavalla iltapäivän aikana ovat Karjalan Laulu-Veikot, Trio Tumma Yö, Niilin Helmet, Viihdekuoro Carpe Diem ja Harry Kiianen Band. Kesäkonserttikauden avajaispäivä soi klo 18 asti. 

− Kesään mahtuu lähes 100 konserttia ja esiintymistä. Esiintyjinä nähdään paikallisia orkestereita, yhtyeitä, kuoroja, soittokuntia, laulajia, soittajia ja tanssijoita. Tänä vuonna esiintyjiä enemmän ja monipuolisemmin kuin koskaan aiemmin, kertoo Jorma Kallio Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalveluista. 

Kesän mittaan konserteista voi nauttia Satamatorilla, Kauppatorilla sekä Joutsenon torilla. Satamatorilla konsertteja on tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 18−19. Kauppatorilla konsertteja on lauantaisin klo 10−11. Kauppatorilla Konserttipaikaksi muuttuu kauppahallin päädyssä sijaitseva torivalvojan kopin edusta. Joutsenon torilla konsertit ovat torstaisin klo 11−12.

Lappeenrannan kesä soi, tanssii ja laulaa

Torikaraoke

Keskiviikkoisin 10.6., 8.7 ja 5.8 Satamatorin lavalla klo 19−21 

Yhteislaulutilaisuudet

Linnoituksen kesäteatterilla sunnuntaisin 14.6. ja 12.7 klo 18−19 sekä 9.8. klo 14−15 

Kansantanssia ja kansanmusiikkikonsertit

Linnoituksen kesäteatterilla sunnuntaisin 2.8, 9.8, 16.8 ja 30.8 klo 18−19 

Kesä-Taiji

Kiinalaista voimistelua linnoituksen radiotalon nurmikolla keskiviikkoisin 3.6, 10.6. ja 17.6. klo 18−19 

Musiikkiopiston kesämuusikot esiintyvät kesän aikana Kävelykatu Oleksilla, Lappeenrannan Raatihuoneella ja sytyttävät juhlatunnelmaa Myllysaaren Juhannuskokolla 19.6. klo 20.45−21.15. 

Linnoituksen Iltasoitto
"Karjalan kunnailla" nauhoite soi iltaisin Linnoituksen ortodoksisen kirkon kellotapulista kesä-elokuun välisenä aikana. Kappaleen esittää dir.mus. Hannu Sopanen.

Koko kesäkonserttikauden 2015 ohjelma:

http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Kesakonsertit/Kesakonserttien-ohjelma 

Lisätietoja:

Kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event

Jorma Kallio puh. 0400 155 597 tai Eira Kylmälä puh. 040 747 8966

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs