Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Keravan ja Tuusulan yhteisen paloaseman rakentaminen on alkanut

Tuusulan kunta

Keravan ja Tuusulan yhteisen paloaseman rakentaminen on alkanut

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 13:39
Julkaisija: Tuusulan kunta

Keravan kaupungin ja Tuusulan kunnan yhteisen paloaseman rakennustyöt ovat käynnistyneet toukokuussa. Paloasema nousee liikenteellisesti keskeiselle paikalle Kulloontien varteen, Keravan ja Tuusulan rajalle. Rakennustyöt kestävät reilun vuoden verran ja paloasema valmistuu ensi vuoden kesäkuussa.

Paloasema sisältää tilat toimisto- ja päivystystoimintaan, henkilöstön tilat lepotiloineen, ajoneuvojen tilat huoltotiloineen sekä varustehuoltotilat. Kylmästä ulkovarastosta löytyy tilat öljyntorjuntavälineille, veneille ja peräkärryille. Paloaseman yhteyteen rakennetaan myös harjoitustorni. Lisäksi piha-alueelle sijoittuu pieni harjoitusalue, joka mahdollistaa mm. alkusammutuksen harjoittelun. Paloasemalle tulee tilat myös Tuusulan VPK:n käyttöön.

– Paloasemaa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa. Rakennushankkeessa on hyödynnetty Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tuoreista paloasemahankkeista saatuja hyviä kokemuksia, kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Tuusulan talousjohtaja Markku Vehmas kertoo. Paloaseman huolto- ja työtilojen suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon työturvallisuus ja pyritty minimoimaan palopaikoilta varusteissa kulkeutuvien haitallisten hiukkasten leviäminen ympäri asemaa.

Uusi paloasema rakennetaan liikenteellisesti keskeiselle paikalle Keravan ja Tuusulan yhdistävän Kuullontien varteen. Saavutettavuus sekä Keravan että Tuusulan suuntaan on hyvä ja riskipaikkoihin ehtii vaatimusten mukaisesti. Kulloontiellä tehdään tällä hetkellä liittymäjärjestelyjä, jotka sujuvoittavat paloaseman liikennettä sekä Keravalle että Tuusulan suuntaan.

Paloaseman pääurakoitsijana toimii Varte Oy ja paloaseman suunnittelusta on vastannut PR-Arkkitehdit Oy. Uuden paloaseman rakentaminen maksaa noin 9 miljoonaa euroa.

Paloasemalla tulee työskentelemään noin 55 pelastusalan ammattilaista

Keravan ja Tuusulan yhteisellä paloasemalla tulee työskentelemään ympäri vuorokauden yhteensä 11–12 pelastusalan työntekijää: esimies, 6–7 palomiestä ja neljä ensihoitajaa. Lisäksi paloasemalla on töissä kaksi palotarkastajaa, paloinsinööri, turvallisuuskouluttaja ja palopäällikkö.

Paloasemalle sijoitetaan sammutusauto, säiliöauto ja koura-auto sekä kaksi sairaankuljetusautoa. Uutena kalustona paloasemalle tulee raskaspelastusauto, joka auttaa erityisesti tieliikenneonnettomuuksissa. Paloasemalta löytyy myös nykyaikainen letkujenhuoltolaitteisto. Lisäksi paloasemalla on vesi- ja maastopelastamiseen tarvittavaa kalustoa ja erilaista vahingontorjuntakalustoa. Myös Tuusulan VPK sijoittaa oman kalustonsa uudelle paloasemalle.

Viime vuoden aikana Keravalla oli hälytyksiä yhteensä 463, joista sammutustehtäviä 174 ja muita pelastustehtäviä 289. Tuusulassa hälytystehtäviä oli yhteensä 581, joista sammutustehtäviä 183 ja muita pelastustehtäviä 398. Liikenneonnettomuuksiin liittyviä tehtäviä Keravalla oli viime vuonna 43 ja Tuusulassa 125. Ensihoidontehtäviä Keravalla kertyi noin 2 600 ja Tuusulassa 3 300.

Lisätietoja:

- kiinteistöosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja, talousjohtaja Markku Vehmas, Tuusulan kunta, p. 040 314 3060

- kiinteistöosakeyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja, vs. kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, Keravan kaupunki, p. 040 318 2888

Liitetiedostot

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs