Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kehruuhuoneelle kuukauden talvitauko joulunalusajan runsaan ohjelmakauden jälkeen

Lappeenrannan kaupunki

Kehruuhuoneelle kuukauden talvitauko joulunalusajan runsaan ohjelmakauden jälkeen

Tiedote.
Julkaistu: 02.11.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan linnoituksen Kehruuhuonetta on jo alettu pukea joulunpunaisiin. Ohjelmaa on tarjolla aina 20. joulukuuta asti. Vilkkaan joulukauden jälkeen pidetään liki kuukauden talvitauko (21.12.2015–18.1.2016), jonka aikana lattiapinta käsitellään sekä tehdään muita monipuolisen ohjelman edellyttämiä korjauksia. Tauon aikana Kehruuhuone on suljettuna. 

Linnoituksen Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone on kuluvan vuoden vapun aatosta alkaen palvellut päivittäin avoinna olevana kahvilaravintolana lounasruokailuineen sekä tapahtuma-, juhla- ja kokoustilana. 

Lappeenrannan kaupunki kunnostutti omistamansa, pitkään urheilutalona toimineen rakennuksen osittain EAKR-rahoituksella. Myös museovirasto ja Etelä-Karjalan museo olivat mukana suunnittelemassa alun perin naisvankilan työtilarakennukseksi eli kehruuhuoneeksi 1830-luvulla valmistuneen talon kunnostusta. 

Kaupungin tilakeskuksen vt. johtaja Pekka Oksman arvioi, että Kehruuhuoneen muuttaminen kulttuuri- ja tapahtumataloksi on toivotulla tavalla vireyttänyt linnoitusta.

– Historiallisen rakennuksen korjaushanke oli mittava, ja on luonnollista, että ensimmäiset toimintakuukaudet ovat näyttäneet, mitä vielä pitää korjata ja muuttaa, Oksman kertoo.  

Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen toimitusjohtaja Sari Kaasinen laskee, että ensimmäisen vajaan toimintavuotensa aikana Kehruuhuoneen ohjelmatarjonta ehtii nousta kaikkiaan 150 kulttuuritapahtumaan. Myös lounasruokailu on kasvattanut tasaisesti suosiotaan vuoden mittaan. Kehruuhuone työllistää vakinaisesti kaikkiaan 12 henkilöä. 

– Joulukauden jälkeen on sopivin aika pitää taukoa ja laittaa paikkoja entistä ehompaan kuntoon uutta toimintavuotta varten. Ja vaikka vuoden 2016 ohjelman suuntaviivat onkin jo luotu, tauon aikana trimmaamme suunnitelmia, Kaasinen kertoo. 

Hän arvioi kysynnän ja saamansa palautteen perusteella, että Lappeenrannassa on ollut huutava tarve Kehruuhuoneen kaltaiselle ja kokoiselle tapahtumatalolle. Sali ja siihen yhdistyvä kahvila ovat luontuneet erinomaisen hyvin konserteille, teatteriesityksille, tansseille, pikkujouluille ja muille yritysten yksityistilaisuuksille. 

Kehruuhuoneen sali- ja kahvilatilaan mahtuu kaikkiaan noin 300 juhlavierasta. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kabinetteja, joita voi varata yksittäin esimerkiksi kokous- ja juhlakäyttöön. 

– Pikkujouluohjelmamme on ollut erityisen kysyttyä ja jo nyt kalenterissamme on pikkujouluvarauksia vuoden 2016 syksyksi. Kadun puoleinen, rakennuksen tiiliosassa sijaitseva Kristiina-kabinetti on ollut kabineteista kysytyin. 

Kehruuhuoneen kaikille avoimesta jouluohjelmasta Kaasinen nostaa esille muun muassa 20.11. avautuvan himmelinäyttelyn. Samana päivänä lappeenrantalaiset koululaiset ja Konnunsuolla asuvien pakolaisperheiden lapset koristelevat joulukuusen. Lasten lauantaita Kehruuhuoneella vietetään 5. joulukuuta ja kauneimpia joululauluja lauletaan juuri ennen talvitauon alkua 20. 12. 

KUVATEKSTI: 

Lappeenrannan linnoituksen Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone palvelee päivittäin kahvilaravintolana lounasruokailuineen sekä tapahtuma-, juhla- ja kokoustilana. 

LISÄTIETOJA: 

Lappeenrannan kaupunki
Tilakeskuksen vt. johtaja Pekka Oksman
puh. 040 828 8476
pekka.oksman@lappeenranta.fi 

Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone
Toimitusjohtaja Sari Kaasinen
puh. puh. 050 564 0930
sari.kaasinen@kehruuhuone.fi

 www.kehruuhuone.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs