Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunkipuulinjauksen tavoitteena on turvata Turulle terve ja monipuolinen puulajisto

Turun kiinteistöliikelaitos

Kaupunkipuulinjauksen tavoitteena on turvata Turulle terve ja monipuolinen puulajisto

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2016 klo 20:34
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Turun kaupunkipuulinjaus on kaupungin yhteinen tahtotila, jonka päätavoitteena on tietämyksen lisääminen sekä puiden hyvinvoinnin ja arvojen turvaaminen.  Kiinteistöliikelaitos on valmistellut linjausta yhteistyössä kaupunkisuunnittelun, rakennusvalvonnan, ympäristönsuojelun ja museopalveluiden kanssa. Linjaus on jatkoa puihin liittyvälle kehitystyölle, josta Turku sai 2011 kunniamaininnan European city of trees. Tavoitteena on, että Turku on tulevaisuudessa suuri kaupunkipuuarboretum.

Tulevaisuuden kaupunkipuusto kohtaa uusia haasteita. Kaupunkirakenne tiivistyy ja liikennemäärät kasvavat. Tiivis kaupunkitila tuo haasteita kaupungin vehreyttämiselle. Myös hulevesien käsittely uusine ratkaisuineen tulee huomioida puiden istutuksissa. Täysin uudenlaisia haasteita kaupungin tulevaisuuden puustolle asettaa ilmastonmuutosten vaikutukset sekä kasvanut tauti- ja tuholaisvaara. Kaupunkipuulinjauksen päätavoitteena onkin ennakoiva riskienhallinta, jolla taataan puiden säilyminen jatkossa kaupunkikuvassa. Linjaus ohjaa sekä suunnittelua että puiden hoitoa.

Kaupunkipuulinjauksessa puita on tarkasteltu kulttuurihistorian, kaupunkikuvan, monimuotoisuuden, puulajiston, rakentamisen ja ylläpidon sekä omaisuuden rahallisen arvon ja hyötyjen näkökulmista. Linjaus päivitetään kokonaisuudessaan 15 vuoden välein.

Linjaus koskee Turun kaupungin omistuksessa ja Kiinteistöliikelaitoksen vastuulla olevien rakennettujen viheralueiden katu- ja puistopuita, joita on noin 34 000 kappaletta. Linjaus ei koske metsiä, metsityksiä eikä kaavoittamattomia alueita. Linjauksessa ei käsitellä muiden tahojen omistamia tai hallinnoimia puita tonteilla.

Lisätietoa:
ylläpitopäällikkö Mari Helin, Kiinteistöliikelaitos, puh. 050 324 2506
puuasiantuntija Aki Männistö, Kiinteistöliikelaitos, puh. 044 907 2694

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs