Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunkimuotoilu osallistaa Turun yritykset ja kuntalaiset

Turun kaupunki

Kaupunkimuotoilu osallistaa Turun yritykset ja kuntalaiset

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 10:58
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki kehittää voimakkaasti digitaalisia palveluitaan ja osana tätä kehitetään palvelutori, verkkokauppa sekä kuntalaisten asiointitili. Palvelutori tulee yhdistämään kunnalliset palvelut, yksityisten toimijoiden tarjoamat palvelut, sekä 3. sektorin toimijoiden tarjoamat palvelut samalle alustalle. Uusi palvelu toimii yrityksille markkinapaikkana ja helpottaa asiakashankintaa sekä verkostoitumista. Kuntalaisille uusi palvelu tuo merkittävää helpotusta arkeen, kun kaikki palvelut löytyvät samasta portaalista ja ovat keskenään vertailukelpoisia.

Sähköisen alustaratkaisun kehityksessä hyödynnetään monipuolisesti palvelumuotoilun menetelmiä.

Projektissa harjoittelijana työskentelevä Maiju Kinnunen tekee hankkeeseen liittyen muotoilun opinnäytetyötään Turun ammattikorkeakouluun.

– Teen opinnäytetyötäni liittyen uusien palveluiden viemiseen sähköiselle alustalle. Tutkin millaisia unelmia ja toiveita kuntalaisilla on palvelusta sekä yrittäjien tarpeita uuteen alustaan liittyen. Muotoilun mahdollisuuksien hyödyntäminen julkisten palveluiden suunnittelussa kiehtoo minua. Muotoiluprosessissa ongelmaa katsotaan käyttäjän perspektiivistä. Käyttäjälähtöisellä suunnittelulla pyritään luomaan kestäviä ja resurssitehokkaita ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaan tarpeisiin. Muotoilija visualisoi ja konkretisoi unelmat, tarpeet ja pelot, sekä niiden pohjalta ideoi luovia, vaihtoehtoisia ratkaisumalleja. Taloudellisen taantuman aikana muotoilun avulla löydetään resurssitehokkaat reitit kehitykseen, Kinnunen kertoo.

Osallistu uuden palvelun kehittämiseen

Uuden palvelun kehityksessä halutaan osallistaa kuntalaiset ja yrittäjät suunnitteluun. Asukkaat  ovat kaupungin käyttäjiä. Kaupungit ovat käyttäjiä varten. Palvelumuotoilussa käyttäjä on suunnittelun ja kehityksen keskiössä.

Tänään 19.1.2016 on avattu verkkokysely, joka on avoinna kaksi viikkoa.  Kyselyyn vastaamalla kuntalaisten on mahdollista päästä osallistumaan suunnitteluun ja vaikuttaa tulevan palvelun kehitykseen. Kyselyyn vastaaminen ei vaadi perehtymistä asiaan, vaan jokaisen henkilökohtaiset ajatukset ovat tärkeitä. Kyselyyn vastaaminen on helppoa ja vie aikaa vain muutaman minuutin. Lisäksi kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja.

– Toivottavasti saamme paljon vastauksia ja kuntalaiset aktiivisiksi, Kinnunen pohtii. – Olisi erittäin mielenkiintoista ja tärkeää saada turkulaisten ääni kuuluviin. Kyselytulosten avulla pystymme kehittämään palvelua asiakkaiden toiveiden suuntaan. 

Projektin edetessä kuntalaisia ja yrittäjiä tullaan osallistamaan edelleen suunnitteluun.

Lisätietoja
Päivi Penkkala paivi.penkkala@turku.fi  
Maiju Kinnunen maiju.kinnunen@edu.turkuamk.fi

http://6aika.fi


Alustaratkaisun sisällöllinen kehitys toteutetaan osana 6Aika Avoin asiakkuus ja osallisuus -kärkihanketta. Palvelutorin kehittämisessä keskeisenä toimijana on Sitra ja projektin kehittämispäällikkönä toimii Päivi Penkkala. Kaupungin projektityöryhmän lisäksi kehitystyössä on mukana Varsinais-Suomen yrittäjät sekä Turun kaupungilla projektiharjoittelijana työskentelevä Maiju Kinnunen, joka tekee hankkeeseen liittyen muotoilun opinnäytetyötään Turun ammattikorkeakouluun. Sähköisen alustaratkaisun kehitystyö on aloitettu syksyn 2015 aikana ja ensimmäinen beta-versio pilotoidaan toukokuussa 2016 siivouspalvelualan yrityksille.

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs