Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunkilaisten näkemyksiä tulevaisuuden Lahdesta

Lahden kaupunki

Kaupunkilaisten näkemyksiä tulevaisuuden Lahdesta

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2014 klo 15:58
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin kaupunkisuunnittelu ja Lahden ammattikorkeakoulu järjestivät maalis- ja huhtikuun aikana neljä työpajamaista Oma Lahti -iltaa. Niissä asukkaat ideoivat yhdessä kaupungin suunnittelijoiden kanssa tulevaisuuden kaupunkiympäristöä. Työpajoihin osallistui yhteensä 107 asukasta ja tarkkoja paikannuksia ja kommentteja saatiin lähes 400 kappaletta. Niin osallistujat kuin järjestäjät olivat tyytyväisiä Oma Lahti -iltojen avoimeen ja rakentavaa henkeen.

Juuri julkaistuun raporttiin on visualisoitu asukkaiden ideoita ja alustavia tuloksia työpajoista. Koosteen ovat tehneet Lahden ammattikorkeakoulun muotoiluopiskelijat Sanna Vahto ja Marika Ågren.  Esiteltyjen ideoiden toivotaan toimivan keskustelun herättäjinä.

Oma Lahti -illoissa saatuja palautteita käytetään kaupungin yleispiirteistä maankäyttöä ohjaavan yleiskaavan luonnosta laadittaessa. Palautteet analysoidaan perusteellisemmin suunnittelumaantieteen pro gradu -työnä. Tavoitteena on, että syksyllä 2014 valmistuvasta yleiskaavaluonnoksesta voi nähdä, mitkä visiot ja ideat ovat nousseet Oma Lahti -illoista.

Käytännössä asukkaiden panos näkyy yleiskaavan suunnitteluohjeissa ja yleiskaavaan kuuluvassa tarinassa. Tämän lisäksi asukkaiden kommentit viedään kaupungin tietojärjestelmään, josta ne ovat jatkossa helposti käytettävissä yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa.

 

Kooste on luettavissa osoitteessa: http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/11ABC93AEDD7A275C2257C860052C159

 

Lisätietoja:

yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki, p. 050 518 4445, johanna.palomaki@lahti.fi

vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari, p. 044 416 3820, henrik.saari@lahti.fi

palvelumuotoilun asiantuntija Sami Makkula, p. 044 708 0102, sami.makkula@lamk.fi

www.lahti.fi/kaavoitus
www.idelahti.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs