Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunkilaisia osallistava Lahden kaupunkimuotoilu esittäytyi Tallinnassa

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kaupunkilaisia osallistava Lahden kaupunkimuotoilu esittäytyi Tallinnassa

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 15:00
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden kaupunki oli näyttävästi esillä 12.9. - 18.9. Tallinnan Design -viikolla Kulttuurikattelissa, entisiin energialaitoksen tiloihin saneeratussa kulttuurikeskuksessa, näyttelyllä ”Redesigning Lahti City”.  Näyttely toteutettiin Lahden kaupungin ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n yhteistyönä. Näyttely nähdään syksyn aikana myös Lahdessa, Malskilla sijaitsevassa Lahti Design Centerissä.

Redesigning Lahti City

Urbanisaatio, digitalisaatio, teollinen murros, rakennemuutos, työelämän murros……. Näissä merkeissä kehittyy maailma, ja Lahti sen mukana. Lahti ei ole tyytynyt sivusta seuraajan rooliin vaan on jo varhaisessa vaiheessa alkanut tietoisesti kehittää kaupunkikuvaansa ja yrittämisen edellytyksiä kaupungissa.

Tulevaisuuden Lahtea tehdään yhdessä

Muotoilun monipuolinen hyödyntäminen, käyttäjälähtöinen ajattelu sekä panostaminen kaupungin henkilöstön koulutukseen ja kaupunkilaisten kanssa yhdessä tehtävään kehitystoimintaan ovat esimerkkejä toimintamalleista.

Kaupunkisuunnittelussa on lähivuosien aikana saatu päätökseen sataman alue, toriparkki ja matkakeskus. Tällä hetkellä käynnissä olevista rakennushankkeista keskustan elävöittämiseksi Tallinnan Design Viikon näyttelyssä esiteltiin esimerkiksi kävelypainotteinen pääkatu Aleksi sekävielä suunnitteluvaiheessa olevat radanvarren alue ja rantaraitti.  Näyttelyssä esiteltiin myös monimuotoisiksi toimisto- ja kulttuuritiloiksi saneerattuja Lahden teollisuuskiinteistöjä.

Lahti Design Center avattiin tänä keväänä kaupunkilaisten, muotoilijoiden ja yrittäjien yhteiseksi, tuotteiden, palveluiden ja kaupunkiympäristön kehittämiseen liittyvien työpajojen, koulutus- ym. tilaisuuksien pitopaikaksi.

Lahdessa on jo vuosia hyödynnetty Lahden ja lähikuntien asukkaista koostuvaa Lahen D -kaupunkilaispaneelia erilaisten tuotteiden, palveluiden tai esim. kaupunkiympäristön kehittämisessä, käyttäjäkokemusten ja mielipiteiden saamiseksi suunnittelutyön tueksi.

Lahden kaupunki on kuluvana vuonna käyttänyt myös uutta Porukka-mobiilisovellusta osallistamaan lahtelaisia kehittämään Lahtea kaupunkiorganisaation kanssa yhdessä. Porukka-sovelluksen avulla kaupunkilaiset ovat voineet kertoa mielipiteitään Lahden kaupungin palveluista ja niiden parantamisesta.

Myös LahtiUudistuu.fi-sivuilla voivat asukkaat seurata ja kommentoida kaupungin ajankohtaisia hankkeita.   

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs