Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunginhallitus ottaa sairaanhoitajamaksut uuteen käsittelyyn

Lahden kaupunki

Kaupunginhallitus ottaa sairaanhoitajamaksut uuteen käsittelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 15:52
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan 22.2. uudelleen käsittelyyn sairaanhoitajien vastaanottokäynnin taksat. Kaupunginhallitus voi otto-oikeudella kumota sosiaali- ja terveyslautakunnan 9.2. tekemän päätöksen käyntimaksujen alentamisesta.

Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus päätti terveydenhuollon maksuista 21.12.2015. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös ei noudata yhdistymishallituksen antamaa velvoitetta seurata maksukorotusten vaikutuksia.
– 1.1.2016 voimaan tulleen uuden taksan muuttaminen välittömästi kiristäisi sosiaali- ja terveystoimen hyvin tiukkaa taloutta tänä vuonna. Lautakunnalla on oikeus uusiin taksapäätöksiin, mutta toimialan käyttösuunnitelmassa ei ole osoitettu sellaista liikkumavaraa, joka tekisi maksujen alentamisen mahdolliseksi, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt toteaa.

Maksujen alentamisesta syntyisi toimialan tulopuolelle noin 110 000 euron vaje. Lisäksi toimialan tulisi maksaa Nastolan alueen osalta noin 12 000 euron vuosikorvaus Peruspalvelukeskus Aavalle.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös alentaisi sairaanhoitajan vastaanottomaksua noin yhdeksän euroa vuodessa. Nykyinen käyntimaksu on 41,70 €/vuosi, myös Nastolan alueella.

Kaupunginhallituksen esityslista 22.2.

Lisätiedot:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, p. 040 5109 244
kaupunginlakimies Pekka Virkkunen, p. 044 416 3072

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs