Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunginhallitus arvioi tasapainottamistoimia

Lahden kaupunki

Kaupunginhallitus arvioi tasapainottamistoimia

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2014 klo 10:26
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitukselle esiteltiin maanantain iltakoulussa sopeuttamistoimenpiteitä kaupungin talouden tasapainottamiseksi. 

Kuluvan vuoden sopeuttamistarve on yhteensä 4,5 miljoonaa euroa ja suunnitelmavuosien 2015 – 2017 sopeuttamistarve noin 32,6 M€.

Vuoden 2014 säästötoimista 1,3 miljoonaa euroa voidaan toteuttaa rakenteellisilla ja toiminnallisilla uudistuksilla pääosin hyödyntäen henkilöstön vaihtuvuutta. Puuttuvaa noin 3,2 miljoonan osaa tavoitellaan henkilöstömenoista, ensisijassa talkoo- ja lomarahavapaiden avulla. Tämä edellyttää sitä, että henkilöstö käyttää vuoden aikana keskimäärin 5 lomaraha- tai talkoovapaapäivää. 

Iltakoulussa esitetyt talouden sopeuttamistoimenpiteet ovat esillä käynnissä olevissa yt-neuvotteluissa. Neuvottelut päättyvät kesäkuun alussa ja osa toimenpiteistä saadaan päätöksentekoon jo ennen juhannusta. 

Pidemmän aikavälin toimenpiteistä iso osa valmistellaan ja päätetään vuosien 2015 – 2017 taloussuunnitelman yhteydessä. Merkittäviin säästöihin päästään mm. sosiaali- ja terveystoimen ja sivistystoimen rakenteellisilla ratkaisuilla, palveluiden uudelleen arvioinnilla ja supistamisella, hallinto- ja toimistotyön kokoamisella ja tilankäytön tehostamisella. Samalla rajoitetaan velkaantumista mm. investointisuunnitelmia karsimalla ja omaisuuden myynnillä.

 

Kaupungin säästötoimenpiteet ovat seuraavan kerran esillä kaupunginvaltuuston seminaarissa 26.5.

 

Lisätiedot:

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen, 050 637 81

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs