Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunginhallituksen budjettiesitys jatkaa talouden tasapainottamista

Lahden kaupunki

Kaupunginhallituksen budjettiesitys jatkaa talouden tasapainottamista

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2014 klo 16:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallituksen talousarvioesitys vuodelle 2015 pyrkii turvaamaan palvelut samalla, kun pidetään kiinni talouden tasapainottamisen tavoitteesta. Lahden kaupunginvaltuusto käsittelee ensi vuoden talousarvioesitystä kokouksessaan maanantaina 24.11.2014.

Kaupunginhallituksen esitys vuoden 2015 talousarvioksi on noin 10 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tulosta parantavat konsernin sisäiset yhtiöjärjestelyt, erityisesti Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittäminen, joita ilman tulos päätyisi noin 3,5 miljoonan euroa tappiolle. Vuosikate on 37,5 miljoonaa euroa ja nettoinvestoinnit 98,5 miljoonaa euroa. Talousarvion tavoitteiden saavuttaminen edellyttää rakennemuutosten jatkamista sekä talousarvioon sisältyviä palvelutasoa tai palvelujen laatua koskevia leikkauksia.

Talousarvioehdotukseen sisältyy 3,7 miljoonan euron kiinteistöveronkorotus, josta kaupunginhallitus on tehnyt yksimielisen esityksen valtuustolle. Tuloveroprosenttiin ei ole esitetty korotusta. Kaupunginvaltuusto käsittelee ensi vuoden veroprosentteja kokouksessaan 10.11. 

Kaupungin osinkotuotoissa pyritään yhtiöiden maksukyvyn ja markkinatilanteen huomioonottavaan vakaaseen osinkopolitiikkaan. Lahti Energian osingoksi vuonna 2015 on arvioitu 9 miljoonaa euroa, ja nousuksi seuraaviin vuosiin miljoona euroa vuodessa.

 

Taloussuunnitelma 2015–2017

Taloussuunnitelmaesitykseen sisältyy erityinen talousohjelma vuosille 2015—2017. Ohjelma täydentää ja konkretisoi syksyllä 2013 hyväksyttyä talouden tasapainottamisohjelmaa. Ohjelman toimenpiteiden avulla on arvioitu päästävän tavoitteena olevaan enintään noin 1 % menokasvuun koko suunnitelmakaudella. Ilman konkreettisia palvelurakenteeseen ja toimintatapoihin kohdistuvia muutoksia tämä ei ole mahdollista.

Lahden suhteellisen korkea investointitaso jatkuu koko suunnitelmakauden. Suurimpina kohteina ovat edelleen pääterveysaseman peruskorjaus ja uudistaminen sekä kouluinvestoinnit. Nettoinvestoinnit vuonna 2015 ovat lähes 100 miljoonaa euroa, vuosina 2016 ja 2017 noin 70 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

Ilkka Viljanen
kaupunginhallituksen puheenjohtaja
050 637 81

 

Jyrki Myllyvirta
kaupunginjohtaja
050 638 95

 

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs