Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupungilla tarjolla monipuolisesti tontteja pientalorakentamiseen

Turun kaupunki

Kaupungilla tarjolla monipuolisesti tontteja pientalorakentamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 15:10
Julkaisija: Turun kaupunki

Kaupunki pyrkii vastaamaan muuttuneeseen tonttikysyntään tuomalla tarjolle omakotitontteja läheltä keskustaa sekä täydentävän pientalokaavoituksen avulla. Uutena tarjokkaana pientaloasumiseen voisivat olla myös kaupunkipientalot. Kaupunki haluaa kartoittaa asukkaiden mielipiteitä pientalorakentamisesta ja tonttitarjonnasta mielipidekyselyn avulla.

Omakotitontteja tulossa luovutukseen myös lähempänä Turun keskustaa

Kärsämäkeen vanhan kartanon lähistölle ja Munttismäkeen sekä Kuralan Kylämäen tuntumassa sijaitsevaan Säkömäkeen on kaavoitettu tontteja, joista osa tulee luovutukseen ensi vuonna ja loput vuonna 2018. Alueet sijaitsevat ohikulkutien sisäpuolella ja matkaa Turun keskustaan on alle viisi kilometriä.

Pientalorakentamista on pyritty mahdollistamaan monipuolisesti myös ammattirakentajille. Esimerkiksi Uudenmaantien varressa Kaarningon alueella on käynnissä asemakaavan laatiminen pientaloalueen täydentämiseksi.

Täydentävän kaavoituksen avulla kestävämpää kaupunkirakennetta

Olemassa olevilla pientaloalueilla on vireillä useita pieniä kaavamuutoksia jotka mahdollistavat rakentamisen ympäristöltään valmiiksi rakennetulle alueelle sopivan pyöräilymatkan päässä Turun keskustasta.

Täydentävä kaavoitus on saanut vastustusta ihmisten kokiessa oman lähiympäristön muutoksen negatiivisena asiana.

-Täydentävällä pientalokaavoituksella pystytään kuitenkin paremmin vastaamaan kysyntään kun asukkaan toiveena on ympäristön viihtyisyys sekä keskustan palvelujen ja joukkoliikenteen saavutettavuus, kertoo tonttipäällikkö Timo Laiho.

Pientalorakentamisesta ja tonttitarjonnasta toivotaan asukkaiden mielipiteitä

Jos tulevan rakentajan toiveissa on omakotitalo, varteenotettava vaihtoehto voi olla myös kaupunkipientalo.

Kaupunkipientalot ovat omalle tai vuokratontille rakennettuja pientaloja, jotka ovat kytkettyjä toisiinsa joko yhdeltä tai molemmilta seinustoilta. Kaupunkipientalot ovat itsenäisiä kiinteistöjä eivätkä yhtiömuotoisia kuten rivitalot. Jokaisella kaupunkipientalolla on oma sisäänkäynti suoraan kadulta sekä oma etu- ja takapiha. Kaupunkipientalo on verrattavissa itsenäiseen omakotitaloon.

Jotta Turku pystyy tulevaisuudessa vastaamaan kysyntään mahdollisimman monipuolisella tonttitarjonnalla, haluamme kysyä asukkaiden mielipiteitä ja toivomme saavamme palautetta sekä pientalorakentamiseen että kaupungin tonttitarjontaan liittyen.

Kyselyyn vastaamalla on mahdollisuus vaikuttaa Turun tonttitarjonnan kehittämiseen. Kysely on laadittu osana Metropolia ammattikorkeakoulun opinnäytetyötä, joka koskee kaupunkipientaloja.

Kyselyyn voi vastata kaupungin facebook.com/turunkaupunki tai osoitteessa www.turku.fi/pientalokysely.

 

Lisätietoja

Luovutukseen tulevat tontit: tonttisihteeri Ritva Tuomainen, Kiinteistöliikelaitos, puh. 02 262 4608
Tonttipäällikkö Timo Laiho, Kiinteistöliikelaitos, puh. 040 538 2209

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs