Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kastun koulukiinteistö myydään ja jäljelle jääneelle tontille nousee päiväkoti

Turun kiinteistöliikelaitos

Kastun koulukiinteistö myydään ja jäljelle jääneelle tontille nousee päiväkoti

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 09:36
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Turun kaupungin omistama Kastun koulurakennus sekä noin hehtaarin suuruinen osa koulun tontista myydään. Jäljelle jääneelle tontille on tarkoitus rakentaa Raunistulan päiväkoti. Kastun koulu sijaitsee Vätin kaupunginosassa osoitteessa Pyörämäentie 4. Koulu poistettiin käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi, joten rakennus myydään purettavaksi tai täydellisesti peruskorjattavaksi.

– Kiinteistö myydään kehityskohteena. Kohteen uusi käyttötarkoitus voisi olla esimerkiksi palveluasuminen tai asuminen. Kohteen sijainti on erinomainen ja ympäristö viihtyisä, toteaa tonttipäällikkö Timo Laiho.

Kastun koulukiinteistö myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä, jossa ensin ilmoittautumismenettelyllä haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja, joiden joukosta valitaan enintään kolme tahoa jatkoneuvotteluihin. Ensimmäisessä vaiheessa 9.11.–4.12. kaupasta kiinnostuneiden tahojen tulee toimittaa selvitykset kiinteistön myyntiä hoitavalle Catella Property Oy:lle muun muassa kauppakohteen tulevasta käytöstä ja kehittämisestä sekä tarjous kohteen kiinteistä hinnasta ja lisäkauppahinnasta.

Kaupunginhallitus päätti maaliskuussa periaatelinjauksena, että Kastun koulutalosta luovutaan, ja että Rauninaukion päiväkodin korvaavat tilat tulisivat Kastun koulun tontille. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti huhtikuun alussa, että Kastun koulutalon käytöstä luovutaan syyskuun alusta alkaen. Lisäksi lautakunta päätti, että uuden Raunistulan päiväkodin rakennustöihin on ryhdyttävä ripeästi. Syyskuun lopussa kaupunginvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman päiväkodin rakentamisesta. Hanke päätettiin toteuttaa kumppanuusmuotoisena vuokrahankkeena TVT Asunnot Oy:n tytäryhtiön kanssa. Lopullinen päätös koulukiinteistön myymisestä tehtiin 28.10. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa.

Lisätietoa:
Timo Laiho, tonttipäällikkö Turun Kiinteistöliikelaitos
puh. 040 538 2209
timo.laiho@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs