Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet Turussa 27.4.2016

Turun kaupunki

Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet Turussa 27.4.2016

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 11:56
Julkaisija: Turun kaupunki

Valtioneuvosto nimesi vuonna 1986 veteraanijärjestöjen aloitteesta huhtikuun 27. päivän kansalliseksi veteraanipäiväksi ja yleiseksi liputuspäiväksi. Ensimmäistä veteraanipäivää vietettiin vuonna 1987 Lahdessa. Tänä vuonna valtakunnallinen pääjuhla on Oulussa ja se televisioidaan.

Tämän vuoden teema on: ”Vastavirtaan nousee lohen suku – Motströms stiger laxarnas släkte”. Teema, joka perustuu oululaisen runoilija Juhani Siljon runoon ”Vastavirtaan”, muistuttaa meitä maamme historian saavutuksista ja rauhasta, jotka on saavutettu käymällä rohkeasti vastavoimia päin, ja velvoittaa meitä jälkipolvia vaalimaan rauhaa ja rakentamaan maatamme.

Turussa veteraanipäivän juhlallisuudet järjestetään yhteistyössä veteraanijärjestöjen, Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän ja Turun varuskunnan kanssa.

Päivän juhlallisuudet järjestetään Turun messu- ja kongressikeskuksessa.

Ohjelma:

Lipunnosto ja hartaushetki klo 11.00
Lounas klo 12.00
Juhla klo 13.00

Lipunnosto ja hartaushetki klo 11.00

Puhe: kommodori Auvo Viita-aho, 2. logistiikkarykmentti
Turun Sotaveteraanisoittajat, joht. dir.mus. Reijo Ahola
Turun Sotaveteraanilaulajat, joht. Jukka Penttilä

Lipunnoston suorittavat varusmiehet.

Hartaushetken toimittaa diakoniajohtaja Teemu Hälli, hartaushetken lopuksi lähetetään havuseppeleet Sankariristille ja Veteraanikivelle, lähetyssanat kenttärovasti Timo Waris.

Juhla klo 13.00

Tervehdyssanat esittää veteraanityöryhmän puheenjohtaja Osmo Suominen. Juhlapuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen. Musiikkia esittävät Kaarinan Valkeavuoren koulun 4 b musiikkiluokka ja VG – Brass solisteinaan Jari Koivisto ja Pertti Keihäs.

Juhlassa luovutetaan Tasavallan Presidentin myöntämät Suomen Valkoisen ruusun Ritarikunnan I luokan mitalit paikalla oleville veteraaneille. Myönnettyjä mitaleita on yhteensä noin 130 kappaletta Turun Sotaveteraanien, Sotainvalidien Veljesliiton Turun osasto ry:n sekä Turun Seudun Rintamaveteraanit ry:n jäsenille.  

Juhlaan on bussikuljetus kauppatorilta ortodoksisen kirkon luota, lähdöt kauppatorilta klo 10.15, 10.30, 10.40, 11.30, 11.50, 12.10 ja 12.30. Paluukuljetus lähtevät heti juhlan jälkeen kauppatorille.

Juhlassa veteraaneja avustavat partiolaiset.

Lisätietoja: Sari Haavisto, suhdetoimintakoordinaattori, työryhmän sihteeri, puh. 050 5590 171,
sari.haavisto@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs