Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. Tuusulassa

Tuusulan kunta

Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. Tuusulassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 13:15
Julkaisija: Tuusulan kunta

Kansainvälistä museopäivää vietetään perinteisesti keskiviikkona 18. toukokuuta. Suunnittele museokierroksesi ja tule virkistymään upeista näyttelyistä. Juhlapäivä antaa oivallisen mahdollisuuden nauttia kulttuurista kukkaroa rasittamatta keveällä mielellä. Tuusulan museoissa on vapaa pääsy ja osa museoista tarjoaa lisäksi erikoisohjelmaa.

Halosenniemessä on esillä näyttely Kesän taikaa – Pekka Halosen ja aikalaisten taidetta. Iltapäivällä klo 15 on tutkija Johanna Rinta-ahon kuraattorikierros näyttelyyn. Museokaupan outletista kannattaa poimia mieluista kotiin vietävää aukioloaikana klo 11–18. Illan kruunaa klo 18.30 kotikonsertti, jossa viulisti Mauri Saarikoski ja pianisti Terho Marlo tunnelmoivat. He soittavat velipoika Heikki Halosen aikaista musiikkia. Konserttiin on ennakkoilmoittautuminen

Näyttely Martan mallina – Martta Wendelin muotokuvamaalarina tarjoaa Taiteilijakoti Erkkolassa näkökulman kuvittajana tunnettuun taiteilijaan. Museopäivänä on klo 13 näyttelysihteeri Päivi Ahdeojan kuraattorikierros. Klo 16 alkaa Ahdeojan luento Martta Wendelinistä muotokuvamaalarina (kesto noin 45 minuuttia). Museo on avoinna klo 11–18.

Taidekeskus Kasarmi on poikkeuksellisesti avoinna museopäivänä. Martan kammarissa on ennen näkemättömiä Martta Wendelinin kuvituksia näyttelyssä Kouluromaaneista satukirjoihin. Toisenlaisiin tunnelmiin johdattaa Totta vai tarua, jossa on poimintoja Aune Laaksosen taidesäätiön kokoelmista. Jälkimmäiseen näyttelyyn on keskustelevia taidekierroksia klo 13 ja 15 museolehtori Aino Malmisen johdolla (kesto noin tunti). Museo on avoinna klo 11–16.

Kotiseutumuseo Klaavolassa on mahdollisuus tutustua vanhan maalaistalon elämään ja tarinoiden kautta koko Tuusulan historiaan. Museonjohtaja Jaana Koskenranta ja museoamanuenssi Harri Nyman ovat valmiina keskustelemaan Tuusulan historiasta ja paikallisidentiteetin kysymyksistä klo 11–16.

Lottamuseon kauniissa puutarhassa on klo 14 draamallinen opastus Juoruja ja juttuja. Museoiden Hankintakeskus, Paperikonservointi A. Aaltonen ja Konservointikilta esittelevät toimintaansa koko päivän klo 11–18.

Ilmatorjuntamuseolla nuorimmat museokävijät voivat etsiä ilmatorjuntatonttu Pekan piiloa ja arvuutella hänen tekemisiään. Koululaisilla on myös mahdollisuus osallistua työpajoihin sota-ajan historiasta. Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen. Museo on avoinna klo 11–17.

Museopäivän vietossa ovat mukana:

• Aleksis Kiven kuolinmökki (Rantatie) klo 11–18
• Erkkola (Rantatie 25) klo 11–18
• Halosenniemi (Rantatie) klo 11–18 (klo 18.30 alkaa konsertti)
• Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2) klo 11–17
• Kellokosken sairaalamuseo (Vanha Valtatie 198) klo 12–16
• Kotiseutumuseo Klaavola (Klaavolantie 3) klo 11–16
• Lottamuseo (Rantatie 39) klo 11–18
• Suojeluskuntain Päällystökoulun perinnetilat (Rantatie 66) klo 11–17
• Taidekeskus Kasarmi (Jääkärinpolku 2) klo 11–16
• Tuusulan Automuseo (Huoltotie 1, ovi 3) klo 11–17
• Tuusulan Työläiskotimuseo (Kirkkotie 21) klo. 12–16

Kaikkiin museopäivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

Liitetiedostot

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs