Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kalevalan päivänä Lappeenrannassa juhlitaan Kanteletarta ja Sibeliusta

Lappeenrannan kaupunki

Kalevalan päivänä Lappeenrannassa juhlitaan Kanteletarta ja Sibeliusta

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 13:17
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Kalevalaiset Naiset ja Lappeenrannan tapahtumapalvelut järjestävät perinteisen Kalevalan päivän juhlan lauantaina 28.2. Lappeenrannan musiikkiopiston Helkiö-salissa. Tilaisuus alkaa klo 15:15 kahvitarjoilulla ja varsinainen ohjelma alkaa klo 16.

Kalevalan päivän juhlateemoja ovat tänä vuonna Kalevala 180 vuotta, Kanteletar 175 vuotta ja samalla myös 150-vuotias Jean Sibelius huomioidaan juhlassa omalla osuudellaan. 

Kalevalan päivän juhla alkaa arvokkaasti Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnillä, jonka esittävät Anna Hietaranta, viulu sekä Ninni Niemi, piano. Musiikilla on ohjelmassa muutenkin vahva sijansa kun lappeenrantalainen baritoni Pekka Hyyrynen ja pianisti Ninni Niemi esittävät Sibeliuksen, Merikannon ja Larin-Kyöstin sävellyksiä ”Laulamaan mun luojani loi” -teemalla. Vuonna 1840 julkaistua Elias Lönnrotin kansanrunokokoelma Kanteletarta tuo juhlaan Joutsenon Naislaulajat esittämällä Jarkko Yli-Annalan, Liisa Matveisen ja Pekka Kostiaisen sävellyksiä runonlaulaja Mateli Kuivalattarelta Koiterejärven rannalla vuonna 1838 muistiin merkittyihin runoihin. 

Lallukan sukuseuran puheenjohtaja Martti Similä tarinoi juhlaväelle Viipurin kulttuurin ja taiteen suurista tukijoista Juho ja Maria Lallukasta otsikolla: ”Taiteije tukijat Juho ja Maria”. Tämän lisäksi ohjelmassa on Emma Hietarannan pianoesitys kansansävelmästä ”Karjalan kunnailla”, kansantanssiryhmä Kimara sekä Pulpin runotyttöjen ”Olin kukkana kotona” -esitys.

Lappeenrannan Kalevalan päivän juhla päättyy aina perinteisesti juhlaväen yhteisesti laulamaan Karjalaisten lauluun. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 Lisätietoja:

Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio, puh. 0400 155 597
jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs