Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaksipäiväinen seminaari ja kaikille avoin opastus Bryggmanin juhlavuoden kunniaksi 5.-7.2.

Turun kaupunki

Kaksipäiväinen seminaari ja kaikille avoin opastus Bryggmanin juhlavuoden kunniaksi 5.-7.2.

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2016 klo 09:08
Julkaisija: Turun kaupunki

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 125 vuotta turkulaisen arkkitehti Erik Bryggmanin (1891-1955) syntymästä. Bryggman-instituutti järjestää juhlavuoden kunniaksi kaksipäiväisen seminaarin Manillassa 5.-6.2. sekä yhdessä seurakuntayhtymän kanssa avoimen opastuksen Ylösnousemuskappelissa 7.2.  

Erik Bryggman oli merkittävimpiä suomalaisia arkkitehtejä, jonka ura kattaa 1920-luvun pohjoismaisen klassismin, funktionalismin tuomisen Suomeen yhdessä Alvar Aallon ja Hilding Ekelundin kanssa sekä aseman 1940-1950-luvun jälleenrakennuskauden niukempiin teknisiin mahdollisuuksiin sopeutuvan arkkitehtuurin kehittäjänä.

Manillassa järjestettävän seminaarin (ilmoittautuminen 2.2. mennessä) aiheena on historiallisten rakennusten restaurointi ja uudet käytöt. Seminaarin teema nousee Bryggmanin urasta. Historiallisen rakennusperinnön restaurointi oli keskeinen teema arkkitehti Erik Bryggmanin ja sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin elämäntyössä. Erik Bryggman osallistui Turun tuomiokirkon restaurointiin sekä toteutti Turun linnan restauroinnin ja Kakskerran kirkon restauroinnin. Turun linnan päälinnan restaurointi 1939-1960 on ollut esikuva  sodan jälkeen toteutetulle historiallisen arkkitehtuurin korjaukselle sekä Suomessa että ulkomailla. Carin Bryggmanin keskeisin kokonaisuutena säilynyt työ on Turun linnan uusi sisustus sekä päälinnassa että esilinnassa.

Kaksipäiväisen seminaarin ensimmäisenä päivänä (5.2) ohjelmassa on luentoja historiallisten rakennusten restauroinnista ja uusista käyttömahdollisuuksista. Luennoitsijoina mm. professori Jacek Dominiczak, jonka aiheena Gdanskin vanhan kaupungin jälleenrakentaminen ja Gdanskin telakka-alueen uudet käytöt sekä professori Fredric Bedoire, joka on pohjoismaiden tunnetuin restauroinnin asiantuntija. Dominiczakin ja Bedoiren luennot ajoittuvat aamupäivään klo 10.00-12.00.

Toisena päivänä vuorossa ekskursio, jossa tutustutaan Manillan tehtaaseen, Taideakatemiaan ja konservatorioon sekä Turun linnaan.

Tarkempi seminaariohjelma Bryggman-säätiön sivuilta osoitteesta http://www.bryggman.fi/news/135/124/Bryggman-seminaari-Historiallisten-rakennusten-uudet-kaeytoet-ja-restaurointi-5-6-2-2016/d,Detail/

Avoin opastuskierros Ylösnousemuskappelissa 7.2.2016 klo 12.00 – 15.00

Bryggman – instituutti järjestää yhdessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tilaisuuden Bryggmanin suunnittelemassa Ylösnousemuskappelissa klo 12.00-15.00 (Hautausmaantie 21)

Tilaisuus alkaa seppeleenlaskulla Erik Bryggmanin ja hänen perheensä haudalle. Juhlapuhujana on suomen Suomen arkkitehtiliiton puheenjohtaja Leena Rossi. Tilaisuuden musiikkina soitetaan Erik Bryggmanin hautajaisissa soitettuja kappaleita. Musiikista vastaa urkuri Marjatta Hallantie.

Kappelissa on tapahtuman ajan avoimet ovet ja paikalla asiantuntevat, suomen, ruotsin ja englannin taitoiset opastajat.

Lisätiedot, seminaarin luennoitsijoiden haastattelupyynnöt sekä tiedustelut Ylösnousemuskappelin avoimista ovista:
Mikko Laaksonen, Bryggman-säätiön asiamies, puh. 040 7202 256
Lisätietoa Bryggmanin juhlavuoden muusta ohjelmasta www.bryggman.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs