Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaatumis- ja liukastumistapaturmien estäminen seminaarin aiheena

Lappeenrannan kaupunki

Kaatumis- ja liukastumistapaturmien estäminen seminaarin aiheena

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 15:03
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Vanhusneuvosto ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) järjestävät ikääntyneiden iltapäiväseminaarin aiheesta ”Kaatumis- ja liukastumistapaturmien estäminen”.

Tilaisuus pidetään Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa,
Villimiehenkatu 1, tiistaina 3.3.2015 klo 14 – 16. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuuden avaa ja juontaa Lappeenrannan vanhusneuvoston puheenjohtaja Jaakko Tuomi. Eksoten Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ylilääkäri Katriina Kukkonen-Harjula käsittelee omassa puheenvuorossaan miten estää liukastuminen. Lappeenrannan palvelukeskussäätiön fysioterapeutti Tuula Kainlauri puolestaan kannustaa ikäihmisiä ylläpitämään lihaskuntoa ja vahvistamaan tasapainoa, jotka edesauttavat mahdollisissa kaatumisissa mahdollisimman vähän vammoja.

Tilaisuuden lopuksi Lappeenrannan Shukokai karateseuran varapuheenjohtaja Veli-Matti Pulliainen esittelee paikalla oleville turvallisen kaatumisen tekniikkaa eli kuinka kaatua oikein.

Kaatumaan opettelu on taitolaji

- Pyrimme tällä seminaarilla kertomaan ikäihmisille kuinka estää kaatumisia ja kuinka kaatua oikein, jos niin pääsee tapahtumaan, kertoo vanhusneuvoston puheenjohtaja Jaakko Tuomi. - Tarkoituksena on myös lieventää pelkoa kaatumisista ja sekä kaatumisen aiheuttamista onnettomuuksista, Tuomi jatkaa.

Suomalaisille sattuu vuosittain lähes 390 000 kaatumista ja liukastumista, joista lähes puolet johtaa sairaala- tai lääkärinhoitoon. Jokaisena talvikuukautena noin 20 000 suomalaista loukkaantuu ulkona liukastumisen seurauksena, kerrotaan terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilla.

Ihmisen pitäisi osata kaatua pehmeästi, eikä kädellä pidä ottaa vastaan, näin vältetään murtumia. Iäkkäillä on usein suuri kaatumisen pelko. Turvallinen kaatuminen säästää paitsi surua ja vaivaa itseltä, myös yhteiskunnan rahaa.

Lisätietoja:

Jaakko Tuomi, vanhusneuvoston puheenjohtaja, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 530 1934

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

Lappeenrannan vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto on yhteistyöelin, jonka kautta saadaan ikääntyneiden asiantuntemus ja mielipiteet mukaan kunnan eri toimialueisen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Vanhusneuvosto toimii Lappeenrannan kaupunginhallituksen alaisuudessa ja koostuu kaupungissa toimivien eri lappeenrantalaisten vanhusjärjestöjen Lappeenrannassa asuvista edustajista, lappeenrantalaisista kaupunginvaltuutetuista ja kaupungin eri toimialojen viranhaltijoista.

http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Paatoksenteko/Vanhusneuvosto 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs