Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Jyväskylän työttömyysaste korkein suurista kaupungeista kesäkuun lopussa

Lahden kaupunki

Jyväskylän työttömyysaste korkein suurista kaupungeista kesäkuun lopussa

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2015 klo 13:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 2015 19,0 %, 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin toukokuussa ja 0,9 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 14,0 %.

Työttömyysaste nousi kausivaihtelun mukaisesti kesäkuussa mikä nosti Jyväskylän ja Joensuun työttömyysasteen korkeammaksi kuin Lahdessa. Myös työttömien määrän kasvu on ollut Lahdessa suurista kaupungeista vähäisintä vuoden aikana heti Kouvolan jälkeen. Työttömyys kasvaa eniten pääkaupunkiseudulla, mutta myös maakuntien keskuskaupunkien työllisyystilanne on huonontunut, osaltaan pitkäaikaistyöttömyyden kasvusta johtuen.

Tulevan uuden Lahden 2016 (Lahti+Nastola) työttömyysaste (työttömien osuus työvoimasta) oli kesäkuun lopussa  18,4 %, alempi kuin Tampereella.

Pauli Mero

Tutkija

Lahden kaupunki

Tekninen ja ympäristötoimiala

pauli.mero@lahti.fi

050 3985435

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs