Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Juurimusiikin alkulähteillä

Lahden kaupunki

Juurimusiikin alkulähteillä

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 08:06
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kitaravirtuoosi Paavo Pesonen on juurimusiikin alkulähteillä. Lahden pääkirjastossa tarjoutuu torstaina 10. maaliskuuta klo 18 mainio tilaisuus tutustua vanhaan pohjoisamerikkalaiseen juurimusiikkiin. Kirjastossa esiintyvä kitaristi Paavo Pesonen perehdyttää kuulijansa esittämänsä musiikin saloihin soitannollisin ja kerronnallisin keinoin.

 

Paavo Pesonen on lahtelainen itseoppinut kielisoitinten taitaja, joka on perehtynyt syvällisesti soittamansa musiikin historiaan ja taustoihin. Kirjastokeikalla musiikkiin yhdistyvät tarinat, joissa kerrotaan kappaleiden alkuperäisistä esittäjistä, kappaleiden syntyyn vaikuttaneista oloista ja tapahtumista sekä kytköksistä muuhun juurimusiikkiin.

 

Paavo Pesonen soittaa kitaroitaan ns. fingerpicking-tekniikalla. Alkuaan ragtime-pianistien soittotyylistä johdetun tekniikan avulla muusikko saa kappaleet kuulostamaan siltä, kuin esitykseen osallistuisi useampia soittajia. Fingerpicking on osa elävää musiikkiperinnettä, ja kyseinen soittotekniikka on yhä vahvasti edustettuna varsinkin Yhdysvalloissa. Tällä tekniikalla soittivat jo aikoinaan myös kuuluisimmat bluesmiehet Robert Johnsonista lähtien.   

   

Tiedossa on monipuolinen kattaus akustisilla kitaroilla ja resonaattorikitaralla perinteitä kunnioittaen soitettua vanhaa countrybluesia, hengellisen ja kansanmusiikin pohjalta syntyneitä kappaleita sekä Appalakkien vuoristoalueen perinnemusiikkia. Tilaisuudessa kuullaan siis kaikenlaista musiikkia mustien ja valkoisten sävelten sulatusuunista.

 

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätietoja konsertista antavat

 

Susanna Partanen                                        
kirjastovirkailija / aikuisten tapahtumapalvelut
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044 4164063
susanna.partanen@lahti.fi

 

Paavo Pesonen

p. 040 7381291

paavopesonenmusic@gmail.com

 

http://paavopesonen.blogspot.fi/

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs