Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Jalkarannan monitoimitalo Jalossa selvitetään syytä sisäilmaoireiluun

Lahden kaupunki

Jalkarannan monitoimitalo Jalossa selvitetään syytä sisäilmaoireiluun

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 13:57
Julkaisija: Lahden kaupunki

Syksyllä käyttöön otetussa Jalkarannan monitoimitalo Jalossa on koettu sisäilmaoireilua ensimmäisen puolen vuoden aikana. Tämän perusteella Lahden Tilakeskus on teettänyt sisäilmaan liittyviä selvityksiä. 

- Normaalisti uusien rakennusten rakennusmateriaalien ja kalusteiden päästöt aiheuttavat joillekin oireilua ensimmäisen vuoden aikana. Mahdollisten materiaalipäästöjen takia ilmanvaihto toimii jatkuvasti täydellä teholla, eikä luokkatilojen hiilidioksidiohjaus ole käytössä, kertoo Lahden Tilakeskuksesta kiinteistöpäällikkö Jouni Arola.  
- Tilakeskus halusi kuitenkin selvittää mahdolliset muut syyt oireilulle. 

Alustavat selvitykset ovat osoittaneet muovimattojen alla kohonneita kosteuksia pääosin välipohjarakenteissa olevien deltapalkkien päältä. Tutkimus tehtiin muovimattojen alta viiltomittauksilla.

Tutkimuksia jatketaan yhteistyössä rakennuttajan NCC Rakennus Oy:n kanssa laajemmilla kosteus- ja VOC-päästömittauksilla sekä tilojen olosuhdemittauksilla kuten lämpötila-, hiilidioksidi- ja paine-eromittauksilla. Nämä alustavat tutkimustulokset Tilakeskus saa ennen kesälomien alkua. Niiden perusteella päätetään mahdollisten korjausten tarpeesta ja laajuudesta.

Kohteen rakennustöillä on viiden vuoden takuu.

Lahden Tilakeskuksen ja rakennuttaja NCC Rakennus Oy:n edustajat ovat tänään kertoneet tutkimustuloksista henkilökunnalle tiedotustilaisuudessa, ja huoltajille tiedotetaan Wilma-palvelun kautta.

Lisätiedustelut
Lahden Tilakeskus
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227
kunnossapitoinsinööri Jouko Immonen, puh. 050 5594 230
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, puh. 050 65 862  
projektipäällikkö Tomi Tenhunen, puh. 044 716 1976

NCC Rakennus Oy
rakennuspäällikkö Jarmo Saviranta, puh. 050 358 7134

Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut

Jalkarannan koulun rehtori ja monitoimitalo Jalon toiminnanjohtaja Joni Luuri, puh. 050 398 5330.

INFO 
Jalkarannan Monitoimitalo Jalossa toimivat Jalkarannan koulu, päiväkoti, alle kouluikäisten kerhotoiminta, kirjasto, oppilas- ja kouluterveydenhuoltopalvelut sekä Lahden Aterian palvelukeittiö. Liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Jalkarannan koulussa 1-6 luokkalaisia on 311. Jalkarannan päiväkodissatoimii kymmenen lapsiryhmää, lapsia yhteensä 160.

 

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs