Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ja kitara soi -festivaalin toisena päivänä kuullaan harvinainen tarinakonsertti Lappeenrannan raatihuoneella

Lappeenrannan kaupunki

Ja kitara soi -festivaalin toisena päivänä kuullaan harvinainen tarinakonsertti Lappeenrannan raatihuoneella

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 08:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kun tuuli kääntyy - tarinakonsertti erilaisuudesta ja eristämisestä. Miksi sama surkea tarina toistuu eri aikoina, eri paikoissa?

Klassisen kitaramusiikin festivaali vakavoituu erilaisuuden ja eristämisen äärelle lauantaina 14.11. klo 16 Lappeenrannan raatihuoneella. Lauantain konsertti on konseptiltaan melko harvinainen tarinakonsertti. Kun tuuli kääntyy -otsikkoa kantavassa konsertissa kuullaan tarinoita ihmisen pahuudesta ja musiikkia siitä, mikä ihmisessä on hyvää. 

Tarinakonsertin tekstuuri on toimittaja Johanna Korhosen käsialaa ja musiikkina kuullaan englantilaisten säveltäjien musiikkia eri aikakausilta renessanssimusiikista 1900-luvun musiikkiin. Konsertin säveltäjänimiin kuuluvat muun muassa John Dowland ja Benjamin Britten. 

− Sopraano Pia Freund ja vokaaliyhtye Piacere laulavat Raatihuoneen akustiikassa hivelevän kauniita lauluja, kitaristi Ismo Eskelisen ja harpisti Päivi Severeiden kera, kertoo ohjelmiston taiteellinen johtaja Jyrki Myllärinen. 

Johanna Korhonen tarinoi Euroopan historian synkistä vuosisadoista noitavainoineen. Miksi ihminen joutuu yhteisönsä eristämäksi? Keskiajan noitavainot, tämän päivän työpaikkakiusaaminen; etnisten ryhmien väliset ristiriidat, yksilö vastaan joukko. Miksi sama surkea tarina toistuu eri aikoina, eri paikoissa? 

Lappeenrannassa neljättätoista kertaa käynnistyvä klassisen kitaramusiikin festivaali järjestetään 13.−15.11. kolmen konsertin sarjana Kehruuhuoneella linnoituksessa, vanhalla raatihuoneella ja musiikkiopiston Helkiö-salissa. Festivaalin esiintyjäkaarti koostuu kotimaisista huippusolisteista. 

Tänä vuonna festivaalin teemana on musiikin kuulijoissa herättämät erilaiset tunnetilat. Konserttien tunnelmat vaihtelevat perjantai-illan hauskan avajaiskonsertin klubimaisesta irrottelusta lauantain vakavahenkisen tarinaillan kautta sunnuntain kiehtovaan seikkailuun modernien sointivärien maailmassa. 

Ja kitara soi -festivaalin koko ohjelma on Lappeenrannan kaupungin tapahtumat-sivulla www.lappeenranta.fi/tapahtumat. Ennakkolippuja konsertteihin myydään Lippupisteen myyntipaikoissa sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä kaupungintalolla. Winkki on avoinna ma−pe klo 8−16. 

Lisätietoja: 

Ja kitara soi -festivaalin taiteellinen johtaja
Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323, jyrki.myllarinen@uniarts.fi 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori
Jorma Kallio, puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs