Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Itämeren yhteistyötä kehittävä korkean tason valtuuskunta koolla presidentti Halosen johdolla Turussa

Turun kaupunki

Itämeren yhteistyötä kehittävä korkean tason valtuuskunta koolla presidentti Halosen johdolla Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 12:36
Julkaisija: Turun kaupunki

Centrum Balticum -säätiön kansainvälinen, korkean tason valtuuskunta kokoontuu perjantaina 20.5.2016 Turkuun presidentti Tarja Halosen johdolla. Valtuuskunta paneutuu pohtimaan tulevaisuuden visioita Itämeren alueen monialaisen yhteistyön kehittämiselle.

Medialle järjestetään tiedotustilaisuus heti kokoontumisen jälkeen. Tilaisuudessa ovat paikalla presidentti Tarja Halonen, Centrum Balticum -säätiön johtaja, professori Kari Liuhto ja Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Aika: perjantai 20.5. kello 15
Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, kokoushuone Armfelt

Turun kaupungintalolla ensimmäistä kertaa kokoontuva Centrum Balticumin korkean tason valtuuskunta lähtee yli 30 arvostetun Itämeren alueen vaikuttajan voimin hakemaan vauhtia Itämeren alueen monialaiselle tulevaisuuden kehitykselle.  

Valtuuskuntaa johtaa presidentti Tarja Halonen. Valtuuskuntaan kuuluvat muiden muassa Liettuan entinen pääministeri Andrius Kubilius, Euroopan komission aluekehitysosaston erityisneuvonantaja Dirk Ahner, Suomen puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg and Euroopan parlamentin jäsen Artis Pabriks. Valtuuskunnan kokoonpano on esitelty Centrum Balticumin verkkosivuilla (Valtuuskunta) ja on myös tiedotteen liitteenä.

Presidentti Halonen pitää myös pääpuheenvuoron Centrum Balticumin järjestämässä Itämeri-foorumissa perjantaina 20.5. Foorumissa tarkastellaan  Itämeren alueen meriklusteria useasta eri näkökulmasta Itämeren meriliikenteestä laivanrakennukseen ja arktisen kasvavan meriliikenteen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Asiantuntijoita englanniksi käytävissä paneelikeskusteluissa on aina Alaskaa ja Japania myöten.

Presidentti Tarja Halonen painottaa kestävyyttä oleellisena horisontaalisena ulottuvuutena Itämeren alueen meriklusterin kehityksessä ja rohkaisee monialaisen yhteistyön vahvistamiseen alueella.

-Ympäristökysymykset tulee ottaa huomioon erityisen hauraalla Itämeren alueella tapahtuvassa liiketoiminnassa ja sen kehityksessä. Alueen maiden ja eri alojen välinen yhteistyö on tässä kontekstissa oleellinen menestystekijä. Itämeren alueen meriklusteri voi toimia suunnannäyttäjänä muulle maailmalle puhtaiden ja kestävien ratkaisujen innovoinnissa ja käytössä, toteaa presidentti Tarja Halonen.

Valtuuskunnan perustamisajatuksena on yhteistyön syventäminen entisestään Itämerellä, jonka alueen maat kohtaavat samankaltaisia haasteita ja mahdollisuuksia, joita ne voivat ratkoa ja hyödyntää paremmin yhdessä kuin yksin.

Viime aikojen maailmanpolitiikan tapahtumat ovat myös luoneet epävarmuutta Itämeren alueella, ja siksi keskusteluyhteyden säilyttäminen ja yhteisten ratkaisujen hakeminen alueen maiden välillä on entistäkin tärkeämpää.

-Tarvitsemme aluetta yhdistäviä siltoja, poliittisia jäänmurtajia ja innovatiivisia ratkaisuja. Valtuuskunta ryhtyy presidentti Halosen johdolla visioimaan alueen tulevaisuutta ja Centrum Balticum toimii tämän työn äänitorvena, sanoo Centrum Balticum -säätiön johtaja, professori Kari Liuhto.

Valtuuskunnan on tarkoitus toimia joka toinen vuosi kokoontuvana tulevaisuuteen katsovana alustana monenväliselle ja monialaiselle keskustelulle.

Centrum Balticum on Turussa päämajaansa pitävä Itämeren alueen asiantuntijuuden ja toimijaverkoston yhteistyötä koordinoiva keskus, joka tehtävä on vahvistaa alueen verkostoja.

Lisätiedot:
Valtuuskunnan kokoonpano liitteenä

Itämeri-foorumi ”Maritime cluster in the Baltic Sea region and beyond”
20.5.2016 klo 8:30-17:00
Turun kauppakorkeakoulu, Rehtorinpellonkatu 3, Turku
ohjelma liitteenä

Kirsi Ahlman, hankeasiamies, Centrum Balticum
0400 885 593
kirsi.m.ahlman@centrumbalticum.org

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs