Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt luonnonsuojelupiirin valituksen Hartikkalan leimikon hakkuista

Lappeenrannan kaupunki

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt luonnonsuojelupiirin valituksen Hartikkalan leimikon hakkuista

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 11:35
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Etelä-Karjalan Luonnonsuojelupiiri ry:n valituksen, joka koski niin sanotun liito-oravaleimikon hakkuita Lappeenrannan Hartikkalan kylässä.  

Luonnonsuojelupiiri valitti Itä-Suomen hallinto-oikeuteen keväällä 2013 Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen 27.5.2013 tekemästä päätöksestä. Kyseisessä päätöksessä todettiin, että Hartikkalan kylässä sijaitsevalla metsänkäyttöilmoituksessa mainituilla kuvioilla ei tällä hetkellä ole liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja. Tilan omistaa Lappeenrannan kaupunki (Nuijamaa RN:o 2:11).

Luonnonsuojelupiiri vaati päätöksen kumoamista ja asian palauttamista uudelleen käsiteltäväksi ja myös selvitettäväksi Lappeenrannan kaupungin toimet sen tilaamien liito-oravaselvitysten ja niiden jälkeisten metsänkäyttötoimien osalta.

Hallinto-oikeus on hylännyt valituksen 10.10.2014 ja ilmoittaa, että se ei tutki kaupungin toimia kyseisessä asiassa. Koska liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikat ovat suhteellisen pienialaisia, oikeus katsoo, ettei metsänkäsittelyä ole syytä kieltää koko tilan alueella siitä syystä, että se sisältyy liito-oravan elinalueenaan käyttämään laajempaan alueeseen.

Oikeus toteaa, että metsänkäsittely kyseisessä Hartikkalan leimikossa ei aiheuta liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan tuhoutumista eikä asiassa ei ole ilmennyt aihetta valituksenalaisen päätöksen muuttamiseen.

Metsänkäsittelyssä alueelle jätetään liito-oraville kulku-urat, joiden leveys vaihtelee ja on kapeimmillaan noin 20 metriä. Kulku-urat mahdollistavat liito-oravien liikkumisen alueen kautta.

Päätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Itä-Suomen hallinto-oikeus ei ottanut kantaa Lappeenrannan kaupungin taloudelliseen menetykseen, joka valituksesta aiheutui.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Tekninen toimi / kiinteistö- ja mittaustoimi
Metsätalouspäällikkö Risto Laukas
puh. 0400 257165, risto.laukas@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs