Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » IKEA ja Vaasan kaupunki allekirjoittivat aiesopimuksen

IKEA Oy

IKEA ja Vaasan kaupunki allekirjoittivat aiesopimuksen

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2014 klo 10:30
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA Real Estate Oy, Ikano Retail Centres Finland ja Vaasan kaupunki ovat 25.11. allekirjoittaneet aiesopimuksen IKEA-tavaratalon ja Ikano-kauppakeskuksen suunnittelusta Vaasaan. Nyt tehty aiesopimus on yksi osa suunnitelmaa, jossa IKEA selvittää uusia laajentumismahdollisuuksia kasvavalle liiketoiminnalleen Suomessa.

Aiesopimuksessa sovittujen reunaehtojen perusteella Risön tontille voidaan ryhtyä suunnittelemaan laajaa kaupallisten toimijoiden ja palveluiden kokonaisuutta. Sopimuskausi kestää vuoden 2016 loppuun saakka, ja sen aikana tontille tehdään yksityiskohtainen suunnitelma asemakaavasta.

– IKEA kasvaa Suomessa ja siksi selvitämme jatkuvasti useita eri mahdollisuuksia laajentaa läsnäoloamme koko maassa. Vaasan aiesopimus on yksi osa laajentumissuunnitelmaa. Vaasan lisäksi kartoitetaan myös muita laajentumismahdollisuuksia Pohjanmaalla, kertoo IKEA Real Estate Oy:n kiinteistöjohtaja Hasse Lillkull.

– Toimiva kauppakeskus vaatii ainutlaatuisen ankkurin. Meillä se on IKEA. Nyt lähdetään suunnittelemaan, mitä muita liikkeitä ja palveluja tähän kokonaisuuteen voitaisiin tuoda, toteaa Ikanon toimitusjohtaja Tuire Nyberg.

Ennen varsinaisia rakennuttamispäätöksiä tarvitaan tontin asemakaavalle hyväksyntä Vaasan kaupungilta sekä investointipäätökset IKEA-konsernista ja Ikanolta.

– Nyt solmitun aiesopimuksen on mahdollistanut perusteellinen pohjatyö, jossa olemme mm. saaneet tarvittavia muutoksia vaihemaakuntakaavaan. Tällä hankkeella on nyt hyvät edellytykset menestyä, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

IKEA Real Estate Oy:llä ja Ikanolla on voimassa oleva aiesopimus myös Oulun kaupungin kanssa. Seinäjoen kanssa aikaisemmin tehty aiesopimus on rauennut, mutta neuvottelut Seinäjoen kaupungin kanssa ovat edelleen mahdollisia. Pisimmälle edennyt ja ensisijainen laajentumishanke on Lappeenrannassa. 

Suomessa on tällä hetkellä viisi IKEA-tavarataloa, joiden lisäksi IKEA Nettikauppa tarjoaa ostosmahdollisuuden kaikkialla Suomessa. 

Ruotsinkielinen tiedote liitteenä.

Lisätietoja:

Hasse Lillkull, kiinteistöjohtaja, IKEA Real Estate Oy, hasse.lillkull@ikea.com, puh. 040 4560 760

IKEA Viestintä, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856

Tuire Nyberg, toimitusjohtaja, Ikano Retail Centres Finland Oy, tuire.nyberg@ikano.fi, puh. 040 562 1106 

www.IKEA.fi 

Tomas Häyry, kaupunginjohtaja, Vaasan kaupunki, tomas.hayry@vaasa.fi, puh. 040 540 5412 

Susanna Slotte-Kock, kehitysjohtaja, Vaasan kaupunki, susanna.slotte-kock@vaasa.fi, puh. 040 685 1187

Markku Järvelä, teknisen toimen johtaja, Vaasan kaupunki, markku.jarvela@vaasa.fi,puh. 040 135 4958

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 315 tavarataloa 27 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs