Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » I juli program för barn vid Vasa stads museer

Vaasan kaupunki

I juli program för barn vid Vasa stads museer

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.07.2016 kl. 12:45
Utgivare: Vaasan kaupunki

I juli ordnas mångsidigt program för barn vid Vasa stads museer. Olika workshoppar, sagostunder och utställningsguidningar utlovas. Evenemangen hör samman med museernas sommarutställningar.

 

I workshopparna görs miniryor och målas

Vid Österbottens museum ordnas under sommaren workshoppar, där man får göra miniryor och utställningsguidningar tisdagar kl. 12 på finska och kl. 13 på svenska. I workshopparna tillverkar man en egen minirya med hjälp av en tändsticksask. För deltagande krävs inga tidigare färdigheter. Workshoppen och guidningarna hör ihop med utställningen Uhra-Beata Simberg-Ehrstöm – nyskapare inom textilkonsten, som visas vid Österbottens museum 17.6–11.9.2016.

Även vid Tikanojas konsthem ordnas verksamhet som passar för barn. På torsdagar utställningsguidning och akvarellmålningsworkshop på finska kl. 10 och på svenska kl. 12. Utställningsguidningen är avgiftsfri för personer under 18 år, materialavgift för deltagande i workshoppen är 2 €. Vid Tikanojas konsthem visas fram till 25.9.2016 utställningen Ryska mästare – från Ajvazovskij till Repin, som presenterar rysk konst från 1800-talet från romantiska vyer till levande realistisk porträttkonst.

 

Sagostunder bland illustrationskonst

Utställningen ”BY”, som är riktad till barn, tar besökaren med på ett interaktivt äventyr, där sagofigurer i en tredimensionell miljö, animationer och originalteckningar väntar. Utställningen visas fram till 21.8.2016.

Vid Vasa konsthall ordnas vid sidan om utställningen i juli på onsdagar Bakom bilderbokens kulisser-utställningsguidningar och sagostunder med en bilderbok från veckans konstnär. Veckans konstnärer är 6.7 Lena Frölander-Ulf, 13.7 Maija Hurme, 20.7 Anna Härmälä och 27.7 Christel Rönns. Finskspråkig guidning och sagostund ordnas kl. 12 och svenskspråkig kl. 13.

 

Workshop med naturtema vid Kuntsi

På fredagar kan man delta i en workshop med naturtema vid Kuntsis museum för modern konst. Utställningsguidning och workshop med naturtema ordnas på finska kl. 11 och på svenska kl. 13. Kuntsis sommarutställning, Anni Rapinojas Människans natur, visas 28.5–28.8.2016. I Anni Rapinojas verk har naturen en central roll.

Ingen skild avgift tas för workshopparna, med undantag av akvarellmålningsworkshoppen vid Tikanojas konsthem. Till alla museer är det fritt inträde för personer under 18 år. Inträdet till Vasa konsthall är fritt även för vuxna. Ytterligare uppgifter om utställningarna www.vaasa.fi/utstallningar

 

Mer information:

Museiinfo ti-sö 10-17 tfn +358 (0)6 325 3800

Österbottens museum och Konsthallen:Annika Ekman, annika.ekman@vaasa.fi

Tikanojas konsthem och Kuntsis museum för modern konst: Linn Byrkjeland, linn.byrkjeland@vaasa.fi  

 

Bild: Markus Paavola

Verk ur utställningen ”BY” i Vasa konsthall 11.6–21.8.2016

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs