Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Huippututkijaryhmä selvittää miten onnistuneet hankkeet saadaan monistettua

Yllätetään yhteiskunta

Huippututkijaryhmä selvittää miten onnistuneet hankkeet saadaan monistettua

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 05:34
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Myötäinnossa monistettavuuden avain?

 

Professori Anne Birgitta Pessin johtama tutkimusprojekti CoPassion tutkii myötätuntoa ja myötäintoa yritysmaailmassa, ensimmäistä kertaa Suomessa. Maailmalla jopa Nobel-palkitut tutkijat ovat havainneet, että myötätunnolla ja -innolla on vahva yhteys hyvinvointiin yksilötasolta aina kansantalouteen asti. Nyt suomalainen huippututkijaryhmä selvittää, miten myötäinto ja ideat leviävät maamme yrityksissä ja yhteisöissä. Kriittinen kysymys on, miten Suomessa kehitettyjen onnistuneiden ideoiden pilotit ja hankkeet saadaan monistettua koko maahan.

 

Maassamme ideoista ei ole pulaa, niitä synnyttävät erilaiset työ- ja projektiryhmät jatkuvasti. Hankkeiden ja projektien rahoittajistakaan ei ole pulaa, sellaisia ovat mm. ministeriöt, Ely-keskukset, Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus.

Suuri osa Suomessa syntyneistä ideoista ja toteutetuista hankkeista on varsin hyviä ja onnistuneita, mutta miksi niiden kehittäminen ja eteenpäin vieminen liian usein päättyy siihen, kun hankevaihe on ohi. Miten onnistuneet pilotit saataisiin onnistuneesti ja tehokkaasti monistettua?

 

Yllätetään yhteiskunta -ryhmässä syntynyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli Hinku-hanke on esimerkki onnistuneesta monistamisesta. Hinku alkoi viidessä kunnassa, nyt Hinku-kuntia on jo 24. Nyt Hinkusta ja muista Yllätetään yhteiskunta -ideoista saatua kokemusta jaetaan Grand JAM -ideamonistamossa Espoossa 4.6.2015. Tilaisuudessa esitellään ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä malleja miten kokeiltuja ja onnistuneita ideoita viedään kaikkien suomalaisten kuntien ja muiden toimijoiden käyttöön.

 

Juuri tehdyn sopimuksen mukaan huippututkijoista koostuva ryhmä selvittää yhteistyössä Yllätetään yhteiskunnan kanssa,

miten myötäinto voisi olla avaimena hyvien ideoiden ja hankkeiden monistettavuuteen. Osana tutkimusta Espoon ideamonistamon osallistujat pääsevät vastaamaan kyselytutkimukseen, jossa kartoitetaan heidän kokemuksiaan myötäinnosta, ideoinnista ja uudenlaisista toimintatavoista.

 

"Vihdoinkin!"

 

Näin innostuneesti huudahti ajatushautomo Demos Helsingin perustaja ja johtava tutkija Aleksi Neuvonen kuultuaan Yllätetään yhteiskunnan vetäjä Jari Raitaselta ideamonistamosta. Aleksi Neuvosen mukaan Espoon ideamonistamo on ainutlaatuinen tapa lähestyä monistamisen ongelmaa. Se on iso kehitysaskel Suomea ja Suomessa kehitettyjä ideoita ja hankkeita vaivanneeseen toimintatapaan, jossa ideoita  syntyy ja niitä pilotoidaan, mutta niitä ei pystytä viemään laajemmin käytäntöön. Aleksi Neuvonen on ilmoittautunut Yllätetään yhteiskunta -ideamonistamoon 4.6.2015.

 

Lisätietoa myötätuntotutkimuksesta: copassion.fi

 

Lisätietoa Yllätetään yhteiskunnasta ja ideamonistamosta:

 

 

jari.raitanen@devoi.fi

 

http://www.yllatetaanyhteiskunta.fi/jamit

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs