Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Hoasin hakemiseen ja asumiseen liittyviä sääntöjä puretaan

HOAS

Hoasin hakemiseen ja asumiseen liittyviä sääntöjä puretaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 15:33
Julkaisija: HOAS

Sääntömuutosten tavoitteena edistää "helpointa ja mukavinta opiskeluajan asumista"

Hoasin asunnonhakuun sekä asumiseen liittyviä sääntöjä uudistetaan. Pyrkimyksenä on kehittää toimintaa asiakaslähtöisempään suuntaan kuitenkin niin, että säännöillä edelleen varmistetaan Hoasin opiskelija-asuntojen pysyminen päätoimisten tutkinto-opiskelijoiden käytössä.

”Hoasin omilla normienpurkutalkoilla pyritään lisäämään opiskelijoiden valinnanvapautta. Muutokset on toteutettu pitkälti asiakkailta saadun palautteen pohjalta, ja toivomme, että pystymme näin palvelemaan opiskelijoita entistä paremmin”, Hoasin asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Liina Länsiluoto kertoo.

Hoasin asunnonhakua vapautetaan 1.12.2015 alkaen niin, että yksiötä voivat jatkossa hakea kaikki perustutkinto-opiskelijat. Tähän asti vain opintojensa loppuvaiheessa olevat korkeakouluopiskelijat ovat voineet hakea yksiöitä.

Lisäksi jatkossa myös pääkaupunkiseudun kehyskunnissa opiskelevat opiskelijat voivat hakea asuntoa Hoasilta. Pääkaupunkiseudulla opiskelevia opiskelijoita kuitenkin priorisoidaan asunnonhaussa. Uutena hakijaryhmänä myös näyttötutkintoa opiskelevat opiskelijat voivat hakea asuntoa Hoasilta.

Tavoitteena pysyvä koti koko opiskeluajan

Hoas purkaa myös asumisaikaan liittyviä rajoituksia. Jatkossa opiskelija voi asua kaikissa Hoasin kohteissa solu-, kaveri- tai perheasunnossa koko opiskelujensa ajan. Aiemmin suosituimmissa kiinteistöissä lähellä Helsingin keskustaa on ollut kolmen vuoden rajoitettu asumisaika. Yksiöissä asumisajan rajoitus säilyy, mutta se korotetaan kahdesta viiteen vuoteen.

”Tavoitteena on tarjota opiskelijoille pysyvä koti koko opiskeluajaksi, ja tämän haluamme varmistaa purkamalla rajoituksia”, Länsiluoto kuvailee.

Hoasin hakemiseen liittyvien sääntöjen taustalla ovat valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n säännöt, joita Hoas noudattaa.

Lue lisää: www.hoas.fi

Lisätietoja:
Liina Länsiluoto, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö, p. 040 83 54900, liina.lansiluoto@hoas.fi
Matti Tarhio, toimitusjohtaja, p. 0400 800 255, matti.tarhio@hoas.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 200 kpl ja asukkaita noin 18 000.

www.hoas.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs