Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Heurekan toiminnanjohtaja kutsuttiin Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun rehtoriksi

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan toiminnanjohtaja kutsuttiin Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun rehtoriksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2014 klo 15:30
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan toiminnanjohtaja Anneli Pauli on nimitetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) rehtoriksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.7.2014 ja jatkaa työskentelyään Heurekan johtajana siihen asti.

Dosentti, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori, Aalto-yliopiston kunniatohtori Anneli Pauli on toiminut Heurekan toiminnanjohtajana lokakuusta 2013 alkaen edellisen toiminnanjohtajan Per-Edvin Perssonin jäätyä eläkkeelle. Ennen Heurekaa Anneli Pauli toimi vuosia Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääjohtajana ja komission yhteisen tutkimuskeskuksen varapääjohtajana Brysselissä.

”Kun minulle tarjottiin yliopiston rehtorin tehtävää, olin erittäin vaikean valinnan edessä: jatkaako tosi inspiroivassa ja innostavassa Heurekassa vai siirtyäkö takaisin tiedepolitiikkaan ja yliopistomaailmaan. Lopulta tulin siihen tulokseen, että kotimaisesta ja kansainvälisestä kokemuksestani tiede- ja innovaatiopolitiikassa on yliopistossa enemmän lisäarvoa kuin Heurekassa. Päätin siis ottaa rehtorin tehtävän vastaan.” kertoo Anneli Pauli.

”Anneli Paulin siirtyminen Heurekan toiminnanjohtajan tehtävästä Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtoriksi on kunnia-asia asia Heurekalle ja tarjoaa mahdollisuuksia jatkossa myös kehittää entisestään Heurekan ja yliopistojen yhteistyötä”, toteaa Tiedekeskussäätiön hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen.

Lisätietoja:
Tiedekeskussäätiön hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen, tapani.makinen@eduskunta.fi,
puh. 050 5122 603.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiedote:
http://www.lut.fi/uutiset/-/asset_publisher/h33vOeufOQWn/content/anneli-pauli-on-uusi-rehtori

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs