Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Heureka vapaa-ajankeskusten kärkikaartia

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka vapaa-ajankeskusten kärkikaartia

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 11:40
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka menestyi jälleen erittäin hyvin Taloustutkimuksen Vapaa-ajankeskusten yrityskuvat 2015 -tutkimuksessa, jossa oli mukana kaikkiaan 23 vapaa-ajankeskusta. Tämän vuoden tutkimuksessa Heureka säilytti asemansa neljänneksi tunnetuimpana vapaa-ajankeskuksena ja ylsi yleisarvosanallaan 8,23 jaetulle toiselle sijalle. Heureka saavutti kakkossijan kaikista kymmenestä mielikuvatekijästä annettujen arvioiden perusteella.

Kahdestakymmenestäkolmesta tutkimuksessa mukana olleesta vapaa-ajankeskuksesta Heureka on aiempien vuosien tapaan neljänneksi tunnetuin. Heurekan tuntee noin kuusi kymmenestä suomalaisesta. Yleisarvosanakseen Heureka sai tänä vuonna 8,23, jolla se sijoittui jaetulle kakkossijalle, kuten edellisenäkin vuonna. Vapaa-ajankeskusten saamat yleisarvosanat kouluasteikolla 4-10 vaihtelivat välillä 7,12–8,44 (keskiarvo 7,91).

Heureka sijoittui kakkoseksi kaikkiaan kymmenestä mielikuvatekijästä annettujen arvioiden perusteella kokonaisuutena. Tutkimuksessa kysytyt mielikuvatekijät olivat: hintataso, monipuolisuus, uudistukset kohteessa, henkilökunnan palvelualttius, kohteen/laitteiden kunto, siisteys, sijainti, sopivuus koko perheelle, kahvila-/ravintolapalvelut ja halu tulla uudelleen. Ykkössijaan Heureka ylsi näistä monipuolisuudessa.

Suositeltavuutta selvitettiin tutkimuksessa kysymällä ”Kuinka todennäköistä on, että suosittelisitte yritystä?”. Heureka ylsi nettosuositteluindeksillä mitattuna kolmannelle sijalle.

”Olemme erittäin iloisia, että vapaa-ajan vietto Heurekassa tieteen ja oppimisen parissa houkuttelee suomalaisia siinä missä huvipuistotkin” toteaa Heurekan johtaja Tapio Koivu.

Taloustutkimuksen kirjekyselynä toteuttamaan Vapaa-ajankeskusten yrityskuvat 2015 -tutkimukseen vastasi yhteensä 3 693 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista syys-lokakuussa 2015. Tutkimus on osa Suomi tänään -monitilaajatutkimusta.

Lisätietoja:
Heureka: viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295.
Taloustutkimus Oy: tutkimusjohtaja Sinikka Törmä, sinikka.torma@taloustutkimus.fi, puh. 0400 813 563.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs