Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 24.3. kokouksen ennakkotiedote

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 24.3. kokouksen ennakkotiedote

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 14:21
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää seuraavan kokouksensa tiistaina 24.3. klo 16.15 alkaen. Lautakunta käsittelee kokouksessaan muun muassa seuraavia asioita.

Apotin tarjouspyynnön hyväksyminen

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Apotin tarjouspyyntö. Hankintaprosessissa on vielä mukana kaksi yritystä, joille tarjouspyyntö lähetetään.

Apotti tarkoittaa Helsingin, Vantaan, Kauniaisten, Kirkkonummen ja HUS:n käyttöön suunniteltavaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmää. Apotin käyttöönotto alkaa vuonna 2016.

Palvelusetelin käyttö laajenee

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että Helsingin kotihoidossa otetaan asteittain 1.9.2015 alkaen käyttöön palveluseteli. Aluksi palveluseteliä hyödynnettäisiin palvelutalojen asukkaiden kotihoidossa, jatkossa palveluseteli olisi käytössä palvelujen järjestämisvaihtoehtona myös muussa kotihoidossa. Palvelusetelin arvo olisi maksimissaan 34 euroa/ tunti.

Helsingin sisätautien poliklinikan mahalaukun tähystyksissä (gastroskopia) ehdotetaan otettavaksi käyttöön 1.8.2015 alkaen palveluseteli, jonka arvo olisi 260 euroa. Poliklinikalla on hyviä kokemuksia palvelusetelin aikaisemmasta käytöstä.

Palvelusetelillä halutaan lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia sosiaali- ja terveyspalveluissa. Palvelusetelin käyttö on aina asiakkaan oma valinta.

Sosiaali- ja terveysviraston toiminnan ja talouden ennuste

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsiteltävän ennusteen pohjana ovat helmikuun lopun tiedot. Ennusteen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelut alittavat vuonna 2015 budjetin 4,3 miljoonalla eurolla.

Toimeentulotuen ja työllisyyden hoitamisen osalta budjetin ennustetaan ylittyvän. Toimeentulotuen osalta 3,9 miljoonan ylitys selittyy sillä, että asiakastalouksien määrä oli 2015 tammi-helmikuussa 4,5 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajankohtana edellisvuonna. Työllisyyden hoidossa budjetti ylittyy arviolta 25,6 miljoonalla eurolla. Syynä tähän on työmarkkinatuen kuntaosuuden maksuperusteiden muutos 1.1.2015.

Selvitys ruotsinkielisistä sosiaalipalveluista

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitellään myös selvitys Helsingin ruotsinkielisistä sosiaalipalveluista. Raportti nostaa esille ajankohtaisia muutoksia ja kehittämistarpeita.

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Lisätietoja Hannu Juvonen,virastopäällikkö, puh. 09 310 42215, hannu.juvonen(at)hel.fi

Lähettäjä Markus Snellman, tiedottaja, puh. 09 310 42619 markus.snellman@hel.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs