Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Helsingin kotiutustiimit kaupunkilaisten tukena

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin kotiutustiimit kaupunkilaisten tukena

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 08:44
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Malmin sairaalassa aloitti tänä keväänä kotiutustiimi, joka palvelee itäisen ja kaakkoisen Helsingin asukkaita. Tiimin toiminta on käynnistynyt hyvin. Kotiutustiimi auttaa potilasta palamaan päivystyksestä tai sairaalasta kotiin turvallisesti, sujuvasti ja oikeaan aikaan.

Kotiutustiimi kartoittaa yhdessä ihmisen itsensä ja hänen omaistensa kanssa avun tarpeen. Itsenäistä toimintakykyä tuetaan esimerkiksi liikkeelle lähtemisessä ja liikkumisessa, pukeutumisessa, peseytymisessä ja ruuan lämmittämisessä. Kotiutustiimi tekee tarvittaessa samalla myös sairaanhoidollisia toimenpiteitä kuten verensokerimittauksia ja ompeleiden poistoja, ja toteuttaa haavahoitoja ja lääkehoitoa.

Malmin kotiutustiimissä työskentelee tällä hetkellä kuusi sairaanhoitajaa ja yksi fysioterapeutti. Kotiutumisessa autetaan muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Samanaikaisesti asiakas voi saada myös esimerkiksi kotihoidon palveluja. Helsingin kotiutustiimitoiminta laajenee syksyllä koko kaupunkiin. 

Helsingissä halutaan tukea erityisesti ikääntyneiden aktiivista toimintakykyä ja kotona asumista. Kotiutustiimit helpottavat osaltaan kotiin palaamista.

Jo ennen kaupunginsairaalan kotiutustiimejä aloitti länsi-Helsingissä tammikuussa 2015 oma kotihoidon kotiutustiiminsä. Lisäksi eteläisessä Helsingissä aloitettiin vuonna 2014 kotikuntoutuskokeilu.

Median edustajille tarjotaan mahdollisuutta tutustua kotiutustiimin toimintaan asiakaskäynnin yhteydessä. Ota yhteys ylihoitaja Mari Muhoseen (ks. alla).

Lisätietoa

Mari Muhonen, ylihoitaja, Malmin sairaala
puh. 050 341 7080  

Kristina Backlund, johtajalääkäri, kaupunginsairaala
puh. 050 366 6781

Tiedotteen lähetti
Markus Snellman, tiedottaja
puh. 09 310 42619, markus.snellman@hel.fi  

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto www.hel.fi - Terveyttä ja hyvinvointia helsinkiläisille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs