Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Häkkäystapahtumassa kehitettiin digitaalisia ratkaisuja PK-yritysten tarpeisiin

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Häkkäystapahtumassa kehitettiin digitaalisia ratkaisuja PK-yritysten tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 17:08
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Suuryrityksissä suosioon noussut kehittämismenetelmä rantautui PK-yrityksiin Kuortissa viime viikonloppuna. Industrial Hackathonissa kisattiin tiimien kesken parhaan digitaalisen ratkaisun kehittämisestä kohdeyrityksille.

Suomessa häkkäystapahtumien kohteena ovat tähän saakka olleet suuryritykset, kuten Konecranes, Nokia tai Iittala. Tapahtumissa osallistujat etsivät uusia, lähinnä digitaalisia ratkaisuja kohdeyritysten tarpeisiin. Kuortin pilottitapahtumassa kohteena olivat pk-yritykset Plastep Oy ja Pelaser Oy.

Yritykset julkaisivat kilpailun haasteet hieman ennen joulua. Perjantaina 15.1. käynnistyneessä tapahtumassa yhteensä 42 kisaajaa kehittivät yhdeksässä tiimissä ratkaisuja, joiden tarkoituksena on helpottaa ja kehittää yritysten jokapäiväistä toimintaa. Molemmilla yrityksillä oli kisassa omat sarjansa joissa tavoiteltiin 500 euron pääpalkintoa.

-          Tiimit tarttuivat haasteisiin niin antaumuksella, että yöunet ja tapahtuman oheistoiminta jäivät paitsioon. Työskentely jatkui lähes tauotta pizzan ja pikkunaposteltavan voimalla lauantai-iltapäivään saakka, jolloin alkoi töiden esittely, kertoo tapahtuman järjestäjä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kehityspäällikkö Kimmo Haapea.

Voittajiksi vuorokauden kehittämisurakasta selviytyivät Plastep Oy:n sarjassa Sara Nordlund ja Mikko Hirvonen Mikkelin Ammattikorkeakoulusta digitaalisella työnkuittausjärjestelmällä. Pelaser Oy:n ykköspalkinto jaettiin puolestaan kahden tiimin välillä Ilkka Niemisen ja Pekka Nykäsen kehittämille hinnoitteluohjelmistolle ja The Sang Nguyenin, Rajesh Raveendranin  ja Carlos Alexander Sorto Gonzalezin suunnittelemalle osavalmisteiden jäljitettävyysratkaisulle.

Yritykset saivat tapahtumasta paljon uusia kehitysajatuksia myös voittajatiimien ulkopuolelta.

-          Oli positiivinen yllätys, miten innokkaasti ja taitavasti tiimit lähtivät ratkomaan annettuja haasteita. Kisassa kehitetyt ratkaisut olivat toteuttamis- ja kehityskelpoisia, ja asiaan palataan osallistujien kanssa varmasti pian tilaisuuden jälkeen, toteaa Plastepin toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki.

Myös tilaisuuden järjestäjänä toiminut Miksei ja tapahtumaa fasilitoinut Observis Oy olivat tyytyväisiä viikonlopun antiin.

-          Tuotannollisten alojen pk-yritysten uusiutumiskyvystä on puhuttu paljon, ja Pelaser ja Plastep osoittivat avoimuutta uusia menettelytapoja kohtaan. Kohdeyritykset olivat sitoutuneita tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen alusta loppuun, kiittelee Observis Oy:n operatiivinen johtaja Heikki Isotalus.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Hermia Groupin yhteistyökumppaneina Industrial Hackathon -tapahtumaa järjestivät Etelä-Savossa Mikkelin ammattikorkeakoulu sekä häkkäystä fasilitoiva Observis Oy. Tampereella yhteistyökumppaneina toimivat DigiSyke-hankkeessa mukana olevat Tampereen yliopisto/Synergos ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Vuoden 2016 aikana Etelä-Savossa on tarkoitus järjestää yhteensä 3-4 vastaavaa tapahtumaa Miksein koordinoiman Uudistuva teollisuus Etelä-Savossa -hankkeen puitteissa, yhteistyössä valtakunnallisen DigiSyke-hankkeen kanssa.

 

 

Lisätietoja:

 

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs