Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » GTK:n pääjohtaja vieraili Outokummun toimipaikassa

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

GTK:n pääjohtaja vieraili Outokummun toimipaikassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 15:04
Julkaisija: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

GTK:n pääjohtaja Mika Nykänen vieraili 2. maaliskuuta Geologian tutkimuskeskuksen Mineraalitekniikka ja materiaalit (MMA) tulosyksikössä Outokummussa. Vierailu oli osa pääjohtajan alueille suuntautuvia kierroksia, joilla hän tapaa henkilöstöä ja alueiden sidosryhmiä. Outokummussa pääjohtaja tutustui myös yksikköön hankittavan uuden mineraalitutkimukseen tarkoitetun laitehankinnan tilanteeseen. Lähes miljoonan euron huipputeknologian laite tullaan hankkimaan maakuntaliiton äskettäin myöntämän EU-rahoituksen tukemana.
 
Viime vuosina GTK Mintec:nä tunnettu GTK:n Outokummun toimipiste kuuluu uudessa organisaatiossa Mineraalitekniikka ja Materiaalit (MMA) tulosyksikköön.
 
- GTK:n tärkeänä kansallisena tehtävänä on luoda kasvun ja investointien edellytyksiä Suomeen. Me tuotamme korkeatasoisella tutkimuksella asiakkaillemme ratkaisuja, jotka vahvistavat tämän tavoitteen toteutumista. Uusi Mineraalitekniikka ja Materiaalit –tulosyksikkö on tässä tärkeä toimija. Lisäksi se avaa GTK:lle yhä parempia mahdollisuuksia kansainvälisen palveluviennin lisäämiseen, toteaa pääjohtaja Nykänen.
 
- GTK Mintec on yksi maakunnan kruununjalokiviä. Yksikön läsnäolo Outokummussa luo vankan perustan paitsi maakunnan kaivannaisalalle, mutta sillä on myös vahva vaikutus koko Suomen kaivannaisalan tutkimus- ja kehitystyöhön laajaa kansainvälistä toimintaa unohtamatta, listaa yhteyspäällikkö Sami Laakkonen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.
 
- GTK Mintec toteuttaa vuosittain jopa 100 projektia sekä kotimaisille että kansainvälisille kaivannais-, metalli- ja ympäristöalan yrityksille. Viimeisten 27 vuoden aikana olemme osallistuneet yli 1 850 projektiin. Vauhti on välillä ollut hurja, mutta valitulla tiellä on pysytty hyvin, selvittää laboratoriopäällikkö Asse Marjasvaara GTK Mintecistä.
 
Uusi nanoelektronimikroskooppi auttaa pysymään huipulla
 
- Vaikka olemmekin mineralogisessa osaamisessa maailman huippua, niin siellä pysyäksemme tarvitsemme teknologiapäivityksen. Tasonnosto onnistuu EU-hankkeen avulla, jossa tulemme hankkimaan mineraalitutkimuksen superlaitteen eli kenttäemissiopyyhkäisyelektronimikroskoopin varustettuna maailman parhaimmilla ohjelmistoilla.
 
- Pohjois-Karjalan ja koko maan kaivannaisteollisuuden kannalta hankittavalla laitteistolla on iso merkitys rikastusprosessien kehitystyössä. Erityisesti pystymme palvelemaan Pohjois-Karjalan kaivoksia heidän tutkimustarpeissaan. Hankkeen ohjausryhmässä ovat edustettuina mm. paikalliset kaivokset, Marjasvaara valottaa.

 
Lisätietoja
Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta yhteyspäällikkö Sami Laakkonen p. 050 443 1661
GTK:sta laboratoriopäällikkö Asse Marjasvaara p. 050 348 8844

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on kuntayhtymä. Tavoitteenamme on Pohjois-Karjalan tekeminen entistä paremmaksi paikaksi asua, opiskella, tehdä töitä ja yrittää. Tehtäviämme ovat maakunnan kehittäminen, maankäytön suunnittelu ja maakunnan etujen ajaminen.

Roolimme aluekehityksessä on ennen muuta olla alueen toimijoiden yhteistyöjohtaja. Toimitilamme ovat Joensuun vanhimmassa kivirakennuksessa, Pielisjoen linnassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs