Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Grön omsorg i Österbotten-hankkeen loppuseminaari ja tiedotustilaisuus 21.11.

Centria-ammattikorkeakoulu

Grön omsorg i Österbotten-hankkeen loppuseminaari ja tiedotustilaisuus 21.11.

Kutsu.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 08:39
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Grön omsorg i Österbotten-hankkeen loppuseminaari ja tiedotustilaisuus järjestetään pe 21.11.2014 Campus Allegron Rotunda-salissa osoitteessa Runeberginkatu 8, Pietarsaari.

Seminaari on klo 13-16 ja tiedotustilaisuus klo 16 (vaihtoehtoisesti voidaan järjestää klo 12.15) ilmoittamalla viimeistään 20.11. lena.kalliokoski@centria.fi puh. 044 725 0594.
 
Loppuseminaarin pääpuhuja on Tom Pöysti.
Kruunupyyn kunnanjohtaja johtaa paneelikeskustelua, johon osallistuu mm. vanhushuollon ja koulutoimen edustajia. Hankkeen julkaisu jaetaan yleisölle tilaisuudessa. Loppuseminaarin ohjelma liitteenä.Hankkeen tuloksia:
 
Hanke on tiedottanut green caresta järjestämällä erilaisia tapahtumia, tilaisuuksia, seminaareja ja avoimen opintomatkan seudun green care-yrittäjille, potentiaalisille yrittäjille ja kuntien toimijoille. Hankkeen markkinatutkimus antaa käsityksen green care-toiminnan tilasta Pietarsaari-Vaasan seudulla.

Green caren keskiössä on maaseudun potentiaali ja ihmisten hyvinvointi. Ihmisten pahoinvointi ei näytä vähentyvän, koska yhä useampi kärsii esim. masennuksesta ja työttömyydestä. Sosiaali- ja terveyssektori on myllerryksessä ja uusia hyvinvointipalveluja tarvitaan.

Pietarsaari-Vaasan seudulla on kaikki mahdollisuudet; täällä on iso asiakaskunta, joka voisi hyötyä green care-palveluista ja kunnat voisivat säästää tämän tyyppisellä ennalta ehkäisevällä ja kuntouttavalla toiminnalla, jota Green care edustaa (eräs hyvä esimerkki on perhekoti Toiska, Ilmajoki). Ikääntyvä väestö tulisi huomioida paljon paremmin, esim. yrityspuoli voisi tarjota ns. hoivamaatiloja ikäihmisille.

Kansallisella tasolla green care-toiminta etenee strukturoidusti ja on tärkeää että tämän seudun kaksikielisyyden potentiaali voidaan taata tässä kehitystyössä. Green care-toiminta tuottaa lisäarvoa, joka merkitsee jotain enemmän kuin toimintaan investoidut eurot. Kyseessä on toiminta, joka tuottaa meille kaikille jotain hyödyllistä ja tärkeää lisääntyneen hyvinvoinnin muodossa.  

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs