Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » GoTavastia! tuo nostetta Kanta-Hämeen venäläismatkailuun

Linnan Kehitys Oy

GoTavastia! tuo nostetta Kanta-Hämeen venäläismatkailuun

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 12:54
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Venäläiset ovat edelleen Suomen suurin ja merkittävin matkailijaryhmä. Laskusuhdanteesta huolimatta venäläisten kiinnostus Suomea kohtaan pysyy ja tulee kehittymään entisestään. Suomi kiinnostaa venäläisiä maantieteellisen läheisyyden, turvallisuuden, puhtaan luonnon, matkailupalveluiden monipuolisuuden ja yleisen, Suomeen positiivisesti suhtautuvan asenteen ansiosta.

Kanta-Häme on kuin piilossa ollut jalokivi, jonka suuret venäläiset matkailijavirrat ovat onnistuneet ohittamaan. Alueen erinomainen sijainti, monipuolinen palvelutarjonta ja rikas historia pitävät sisällään kaikki edellytykset venäläisten kiinnostuksen herättämiseksi ja alueen matkailijamäärien moninkertaistamiseksi tulevina vuosina.

Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seudut ovat käynnistäneet yhdessä seutukuntien matkailutoimijoiden kanssa GoTavastia! -hankkeen yhteisen Venäjä-matkailumarkkinoinnin kehittämiseksi. Hanke tähtää Kanta-Hämeen tunnettuuden ja kiinnostuksen lisäämiseen Venäjällä. GoTavastia! tarjoaa Kanta-Hämeen matkailupalveluyhteisölle tarvittavat keinot ja resurssit, joilla maakunta nostetaan venäläisten suosimaksi matkailukohteeksi. 

 

Kanta-Häme on venäjäksi Tavastia

Lokakuussa julkaistu venäjänkielinen gotavastia.fi on täysin kohderyhmälle räätälöity verkkopalvelukokonaisuus. Tavastia (ven. Тавастия) on valittu Kanta-Hämeen venäjänkieliseksi nimeksi, jossa korostuu alueen historia ja jonka lausuminen ja kirjoittaminen on venäjäksi helppoa ja selkeää. Nimessä on uutuusarvoa ja se erottuu selvästi Suomen muista matkailualueista ja niiden markkinointinimistä. Nimenä Tavastia (Tavastia proper) on jo käytössä alueen englanninkielisessä materiaalissa, ja sitä kehotetaan käyttämään niin englannin- kuin venäjänkielisessäkin viestinnässä.

Itse gotavastia.fi -verkkopalvelu vastaa venäläiselle kohderyhmälle suunnitellun ja sitä puhuttelevan GoTavastia! -markkinointibrändin visuaalista ilmettä. Verkkopalvelun sisältö ja rakenne on muodostettu matkailijoiden preferenssien ja odotusten perusteella. Verkkopalvelu luo matkailijoille mielenkiintoa herättävän kokonaiskuvan, joka korostaa Tavastian sijaintia, sen monipuolista palveluntarjontaa ja ainutlaatuisia matkailuelämyksiä.

 

Tehokkaasti kohdennettu markkinointi Venäjällä

GoTavastia! tavoittaa potentiaaliset venäläiset kohderyhmät laajoilla digitaalisilla ja perinteisillä markkinointikampanjoilla. Ensimmäiset kampanjat käynnistyivät jo syksyllä ja niiden yhtenä tavoitteena on nostaa Tavastia uudenvuoden matkailukohteeksi. Verkkopalvelun lisäksi GoTavastia! on lanseerannut oman GoTavastia! -matkapassin, jota esittämällä matkailijalle tarjotaan erikoispalveluja ja etuja Tavastian matkakohteissa. Matkapassi on tallennettavissa mobiililaitteeseen, jolloin se kulkee helposti mukana.

Takana Kanta-Hämeen vahva tuki

GoTavastia! -hankkeen yksi merkittävimmistä tukijoista on alusta asti ollut Hämeen liitto, joka on samalla yksi hankkeen rahoitustahoista. Hämeen liiton lisäksi hankkeen rahoituksessa ovat mukana alueen kunnat ja matkailuyritykset. Vahvan julkisen tuen takana korostuu matkailuelinkeinon merkitys Kanta-Hämeelle, ja että alueen tunnettuutta halutaan tukea GoTavastia! -hankkeen kaltaisilla kampanjoilla.

 

Liity mukaan GoTavastia! -hankkeeseen

GoTavastia! -hankkeeseen voi liittyä mikä tahansa venäläisistä matkailijoista kiinnostunut yritys tai organisaatio Kanta-Hämeen alueella. Lisätietoa yrityksille 

 

Lisätietoa GoTavastia! -hankkeesta:

Hämeenlinnan seutu, Kati Tiitola, kati.tiitola@linnan.fi, puh. 040 547 5454

Forssan seutu, Mari Noromies, mari.noromies@forssa.fi, puh. 050 596 5161

Riihimäen seutu, Mika Herpiö, mika.herpio@riihimaki.fi, puh. 040 500 3345

Hämeen liitto, Matti Lipsanen, matti.lipsanen@hame.fi, puh. 050 506 0697

 

GoTavastia! – projektihallinnasta, venäjänkielisestä viestinnästä ja kokonaisvaltaisesta markkinoinnista Venäjälle vastaa Mediakolmio East Oy. Verkkopalvelusta, markkinoinnista ja venäläisille suunnattujen matkailupalveluiden kehittämisestä vastaa hankkeen asiantuntija Mait Lukka, mait.lukka@mediakolmio.fi, puh. 040 723 9005.

 

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs