Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Garmisch-Partenkirchenin ja Suhlin kaupunkien johto vierailee Lahdessa kisaviikonloppuna

Lahden kaupunki

Garmisch-Partenkirchenin ja Suhlin kaupunkien johto vierailee Lahdessa kisaviikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2015 klo 11:52
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden saksalaisten ystävyyskaupunkien Garmisch-Partenkirchenin ja Suhlin kaupungin edustajat vierailevat Lahdessa kaupunginjohtajan kutsumana 6.-10.3.2015.

Garmisch-Partenkircheniä edustavat 2. pormestari Wolfgang Bauer ja kaupunginvaltuutettu, liikuntatoimenjohtaja Hubert Filser puolisoineen.

Suhlin edustajat ovat ylipormestari Jens Triebel, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Manuela Habelt, kaupungin liikunta- ja urheilupaikoista vastaava Uwe Pfeffer, paikallislehden edustaja Anica Trommer sekä EU-koordinaattori Andrea Stenzel.

Viikonlopun kisaohjelman lisäksi ohjelmassa on maanantaina 9.3. aamupäivällä vierailu Mukkulan koululla sekä kaupunginjohtajatapaaminen kaupungintalolla. Iltapäivällä he osallistuvat Lahden Suomalais-Saksalainen yhdistys ry:n 40-vuotisjuhlaan Fellmanniassa, jossa molempien kaupunkien pormestarit esittävät ystävyyskaupunkien tervehdykset. Juhlassa puhuu myös mm. kansanedustaja, eduskunnan Saksa-ystävyysryhmän puheenjohtaja Kimmo Sasi aiheenaan ’Suomen ja Saksan kumppanuus’. Lahden kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Ympäristöjohtaja Kari Porra kertoo puheenvuorossaan siitä, miten ympäristönsuojelu yhdistää ystävyyskaupunkeja. Ympäristönsuojeluyhteistyön syventämisestä ja yhteisten ympäristöprojektien toteutuksesta ystävyyskaupunkien kesken on tarkoitus neuvotella myös vierailun yhteydessä.

Lahti-Garmisch-Partenkirchen ystävyyskaupunkisuhde on solmittu vuonna 1987 ja Lahti-Suhl vuonna 1988.

http://www.gapa.de/Garmisch_Partenkirchen_Home

http://www.suhltrifft.de/

 

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95
ympäristöjohtaja Kari Porra, 050 5594050
suunnittelija Ulla Heijari, 050 559 4075

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs