Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Fysioterapiaketju lähtee sotaan turhia lääkkeitä vastaan

Auron Oy

Fysioterapiaketju lähtee sotaan turhia lääkkeitä vastaan

Kutsu.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 13:00
Julkaisija: Auron Oy

Fysioterapiaketju Auron etsii 100 vapaaehtoista särkylääkkeiden käyttäjää maksuttomaan ihmiskokeeseen. Tavoitteena on, että osallistujat pääsevät turhista särkylääkkeistään eroon pysyvästi.


Auron Sodanjulistus ja kutsu ihmiskokeeseen 

https://www.youtube.com/watch?v=7_J1rNXLEfE

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea arvioi, että tulehduskipulääkkeet aiheuttavat vuosittain noin 200–300 kuolemaa ja runsaasti turhia vaivoja, kuten suolisto- ja maksaongelmia. Suomalaiset käyttävät itsehoidon kipulääkkeitä vastoin suosituksia: liki joka kymmenes suomalaisista aikuisista käyttää niitä päivittäin, ja 14 prosenttia useana päivänä viikossa. Noin viisi prosenttia käyttää niitä yhtä aikaa reseptillä saatavien kipulääkkeiden kanssa.

Fysioterapiaketju Auron haluaa nostaa esiin vaihtoehdon. 

– Särkylääkkeiden ideana ei ole parantaa ketään. Niillä hoidetaan vain oireita, kertoo Auronin toimitusjohtaja Panu Kuusisto.

– Fysioterapialla voidaan parantaa säryn aiheuttajan ja päästä ulos lääkekierteestä.

Auron järjestää 100 vapaaehtoiselle kolmen kuukauden mittaisen ilmaisen koejakson, jolla Kuusiston mukaan voi olla jopa kansantaloudellista merkitystä.

– Tuki- ja liikuntaelinsairaudet maksavat suomalaisille neljä miljardia euroa joka vuosi. Kyseessä on toiseksi suurin sairauspoissaolojen syy. Sairauslomaviikko maksaa 1500–2000 euroa, kun taas fysioterapiajakson hinta on vain 350 euroa – ja sen avulla tullaan pysyvästi kuntoon, kiteyttää Kuusisto. 

Särkylääkkeisiin verrattuna fysioterapialla on yksi heikkous: se vaatii hoidettavalta omaa aktiivisuutta ja viitseliäisyyttä myös hoitojakson jälkeen.

– Hoidon lisäksi tarvitaan omatoimista harjoittelua, muuten hyöty jää ohimeneväksi, kertoo Kuusisto.

Auron kerää nyt ilmoittautumisia ihmiskokeeseen, joka starttaa vuoden vaihteessa. Mukaan pääsee sata vapaaehtoista, jotka osallistuvat maksutta fysioterapiaan ja jatkoharjoituksiin.

– Tavoitteena on, että kokeeseen osallistujat voivat heittää särkylääkkeet pöytälaatikkoon, ja sitä seuraava verkossa ohjattu harjoittelu varmistaa, että pillerit jäävät sinne pysyvästi.

Kuusisto haluaa todistaa, että tämä ongelma voidaan ratkaista yhdistämällä fysioterapia ja harjoitteluun kannustava verkkopalvelu, jonka avulla henkilökohtainen ohjaajasuhde jatkuu verkossa. Terapeutti tekee ja päivittää harjoitusohjelmia edistymisen mukaan, ja muutaman kuukauden välein on kontrollikäynti. Opastaminen ja kannustaminen jatkuu, kuten hoitojakson aikanakin, ja omaan fysioterapeuttiin saa yhteyden koska tahansa.

– Näin varmistetaan, että harjoitteet tulee tehtyä ja että ne tehdään oikein. Tällä on iso merkitys myös maksavalle yritykselle tai vakuutusyhtiölle, sillä näin hoitorahat eivät mene hukkaan. Kaikki voittavat, toteaa Kuusisto.         

Kuusisto painottaa, että hän ei lupaa ihmeparantumisia. On tärkeää, että vaiva on fysioterapialla hoidettavissa.

– Tietenkään en voi luvata, että jokainen pääsee pysyvästi lääkkeistään eroon. Mutta voin luvata, että jokainen osallistuja on hoitojakson jälkeen terveempi kuin nyt.

Haku ihmiskokeeseen tapahtuu sivulla http://www.auron.fi/ilmoittaudu-ihmiskokeeseen/

 

Sairasta: Särkylääkkeitä ja sairauslomaa eikä fysioterapiaa.

https://www.youtube.com/watch?v=MudM3UUj0J0 

Onko kansantaloudellamme varaa elää ilman fysioterapiaa?

https://www.youtube.com/watch?v=bL0hSW9Wi0U

 

Lisätietoja ja haastatteluita antaa:

Panu Kuusisto

Omistaja, Toimitusjohtaja, KTM

Auron Konserni

Keskuskatu 6 E, 00100 Helsinki

+358 50 2947

panu.kuusisto@auron.fi

@panukuusisto

 

Eeva Halme

Markkinointipäällikkö

Auron Konserni

eeva.halme@auron.fi

+358 40 839 6642

@auronft

Liitetiedostot

Auron on Suomen johtava fysioterapian, kuntoutuksen sekä fyysisen hyvinvoinnin asiantuntija. Auronilla on tällä hetkellä 10 omaa toimipistettä, ja lisäksi Auron-ketjuun kuuluu yli sata yhteistyökumppania ympäri Suomen. 

www.auron.fi

facebook.com/auronfysioterapeutit

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs