Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Föli ja taksi aloittavat liityntäliikennekokeilun - Fölix vie kotiin asti

Turun seudullinen joukkoliikenne

Föli ja taksi aloittavat liityntäliikennekokeilun - Fölix vie kotiin asti

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun seudullinen joukkoliikenne

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Föli ja Lounais-Suomen Taxidata Oy aloittavat Raisiossa bussi- ja taksiliikenteen yhdistävän liityntäliikennekokeilun. Syyskuun alussa aloittavan palvelun nimi on Fölix.

Fölix-palvelu tarjoaa kustannuksiltaan tehokkaan joukkoliikenteen keskustan ulkopuolisille alueille myös niinä vuorokaudenaikoina, jolloin bussiliikenteen järjestäminen ei ole muuten mahdollista. Fölixin palveluaika on arkisin noin kello 16-22 ja viikonloppuisin 8-18. 

- Kokeilussa haetaan toimivaa mallia järjestää turvallinen ja toimiva joukkoliikenne hiljaisina aikoina harvaan asutuilla alueilla. Säännöllisiin vuoroihin ja suunniteltuihin linjoihin perustuva bussiliikenne on näissä tapauksissa turhan kallis ratkaisu, mutta yhteistyössä taksien kanssa joukkoliikenne voidaan järjestää, sanoo joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte.

Asiakkaalle Fölix tarkoittaa helppoa ja edullista matkaketjua eri liikennevälineissä. Liityntäpysäkkeinä toimivat Raision torin kaksi pysäkkiä, joiden kautta kulkevat bussit Turkuun ja Naantaliin. Taksimatkan voi tilata erikseen määriteltyihin bussivuoroihin, jotka kulkevat noin tunnin välein. Kokeilu koskee taksimatkoja tavallisilla taksiautoilla.

Kokeilun aikana taksimatkan asiakashinta on aina viisi euroa. Taksimatka on rajattu kokeilussa Raision kaupungin alueelle, ja Raisio tukee kokeilua taloudellisesti. Taksimatkan lisäksi asiakas maksaa bussimatkasta normaalin hinnan.

Taksissa matkan voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Bussissa matkan voi maksaa käteisellä, arvo- tai kausikortilla tai mobiililipulla.

Fölix-kokeilun on tehnyt mahdolliseksi Liikenneviraston myöntämä liikkumisen ohjauksen valtionavustus. Kokeilun aikana haetaankin myös uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja, joita voidaan soveltaa muuallakin kuin Föli-alueella. Uudet digipalvelut voivat liittyä esimerkiksi matkan maksamiseen ja tilaamiseen.

Yhdisteltyjä taksimatkoja

Fölix-palvelu on tilattava taksikeskuksesta tuntia ennen matkan alkua. Tämä mahdollistaa sen, että taksikeskus voi yhdistellä samalta suunnalta tulevia tilauksia yhteen kyytiin. Koska taksiosuuden asiakashinnalle ja myös taksin saamalle kokonaishinnalle on kokeilussa asetettu yläraja, saadaan taksien tekemät ajot taloudellisesti kannattaviksi tilauksia yhdistämällä.

- On mielenkiintoista nähdä, miten asiakkaat suhtautuvat matkojen yhdistämiseen. Normaalistihan taksin kyydissä on ainoastaan yhdestä osoitteesta tulevia asiakkaita, mutta tässä halutaan nyt avartaa tätä kokemusta, sanoo Lounais-Suomen Taxidatan toimitusjohtaja Tapani Ekuri.

- Taksikyydin turvallisuudesta ja luotettavuudesta ei tietenkään tingitä yhtään, joten sen puolesta jokainen voi ilman huolta tilata Fölix-taksin.

Fölix lyhyesti

Raisiossa toteutettava kokeilu 1.9.-31.12.2016

Taksikyyti tilattava tuntia ennen matkaa taksikeskuksesta, puh. 02 100 41 (normaali tilausmaksu 1,17 €)

Taksikyytiin otetaan muitakin asiakkaita samalta suunnalta

Fölix-pysäkkejä ovat Raision keskustassa numerot 2009 ja 2010 (linjat 6 ja 7) 

 

Lisätietoja:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne, FÖLI: joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, puh. 044 907 5121

Lounais-Suomen Taxidata Oy: toimitusjohtaja Tapani Ekuri, puh. 0400 274 114

www.folix.fi

Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Fölin alueella on voimassa tasataksa, eli hinta on sama matkan pituudesta riippumatta. Koko alueella on voimassa samat liput, hinnat ja alennusryhmät. 

www.foli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs