Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Finavias flygräddningsövning var en lärdom för Vasa yrkesinstituts studerande

Vaasan kaupunki

Finavias flygräddningsövning var en lärdom för Vasa yrkesinstituts studerande

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.10.2016 kl. 13:31
Utgivare: Vaasan kaupunki

I Finavias flygräddningsövning som ordnades tillsammans med myndigheterna deltog ca 120 närvårdarstuderande och studerande inom säkerhetsbranschen från Vasa yrkesinstitut. Övningen ägde rum på Vasa flygplats fredag 7.10.

De studerandes roll under övningen var att spela olycksoffer, anhöriga och kunder på flygplatsen. Uppgiften var att utvärdera myndigheternas arbete, arbetsmetoder och bemötandet mellan olycksoffer och myndighet.

- Flygräddningsövningen var en bra möjlighet för de studerande och en stor lärdom att få vara med om en stor övning. De fick se yrkesmänniskor i arbete och delta i utvecklandet av räddningsverksamheten, berättar Eija Peltola, utbildningschef inom social- och hälsoområdet.

Målet med räddningsövningar är att utveckla räddningsverksamheten inför verkliga situationer. Med hjälp av de studerande skapades en så verklighetstrogen situation som möjligt, där man satte press på myndigheterna med olika personberättelser.

- Övningen var väldigt lärorikt, spännande och roligt. Det bästa var att se räddningsprocessen som helhet, berättar Daniel Lassfolk, närvårdarstudent.

Under övningen såg de studerande sådant som kunde utvecklas inom räddningsverksamheten och sådant som fungerar bra.

 

Tilläggsuppgifter

Eija Peltola, utbildningschef inom social- och hälsoområdet, tfn 040 5011 681

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs