Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Finansministeriet uppmanar Keva till att omvärdera villkoren för personallån

Valtiovarainministeriö

Finansministeriet uppmanar Keva till att omvärdera villkoren för personallån

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.01.2015 kl. 15:32
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet anser att Kommunala pensionsanstalten Keva inte handlat olagligt då den beviljat lån åt sin personal.

Ministeriet uppmanar emellertid Keva till att se över villkoren för personallån, eftersom antalet lån ökat. Det är dessutom fråga om placering av offentliga pensionsmedel, vilket förutsätter särskild omsorgsfullhet och transparens.  

Finansministeriet begärde den 18 december 2014 en utredning av Keva om personallånen. Samma dag begärdes även av Finansinspektionen ett ställningstagande om personallånens räntenivå.

Keva tillställde finansministeriet sin utredning den 5 januari. Finansinspektionens utlåtande lämnades in den 9 januari.

Finansministeriets utvärdering av Kevas personallån (på finska)
Kevas utredning (på finska)
Fivas utlåtande (på finska)
Pressmeddelande 18.12.

Ytterligare information:

Marja Isomäki, lagstiftningsråd, tfn 02955 30414, förnamn.efternamn@vm.fi

Finansministeriet #FM# är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs