Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Espoon siunauskappeli ja krematorio peruskorjataan – tuhkaukset siirtyvät pääkaupunkiseudun muihin krematorioihin

Espoon seurakunnat

Espoon siunauskappeli ja krematorio peruskorjataan – tuhkaukset siirtyvät pääkaupunkiseudun muihin krematorioihin

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2014 klo 11:29
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon siunauskappeli ja krematorio peruskorjataan. Krematorion toiminta keskeytyy 14.2. ja jatkuu taas marraskuussa 2014. Tänä aikana vainajia voidaan tuhkata pääkaupunkiseudun muissa krematorioissa. Näitä ovat Krematoriosäätiön Helsingin Hietaniemen krematorio, jonka peruskorjaus on juuri valmistumassa, sekä Helsingin seurakuntayhtymän krematoriot Honkanummella ja Malmilla sekä tarvittaessa Hyvinkään ja Karjaan krematoriot.

Espoon siunauskappelin peruskorjaus aloitettiin marraskuussa 2013. Rakennusta laajennetaan noin 500 neliöllä. Krematorioon rakennetaan savukaasujen puhdistusjärjestelmä. Rakennukseen tulee lisätiloja mm. vainajien säilytykselle, huoltotilaa hautausmaiden koneille sekä asianmukaiset sosiaali- ja toimistotilat työntekijöille. Siunauskappelin eteiseen rakennetaan esteetön yleisö-wc.

Myös siunauskappeli on poissa käytöstä peruskorjauksen ajan. Hautaan siunaamiset keskitetään Kellonummen kappeliin ja Espoon seurakuntien muihin tiloihin. Hautaukset jatkuvat normaalisti kaikilla hautausmailla.

Töiden arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2014. Seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Jorma Jussilaisen mukaan remontin kokonaiskustannukset ovat vajaat seitsemän miljoonaa euroa.

Siunauskappeli on rakennettu vuonna 1963. Sen yhteydessä oleva krematorio otettiin käyttöön vuonna 1964, kolmantena krematoriona Suomessa.

Espoon seurakuntayhtymän hautatoimisto sekä pääkaupunkiseudun hautaustoimistot neuvovat omaisia ja hoitavat käytännön järjestelyjä peruskorjauksen aikana. Espoon seurakuntayhtymä pahoittelee tilanteesta omaisille aiheutuvaa vaivaa.

 

Lisätietoja: 

  • Hautaamiseen ja siunausvarauksiin liittyvät asiat: hautatoimisto, p. 09 8050 2200
  • Krematorion ja kappelitoiminnan osalta: kappelityönjohtaja Tuula Myllys, p. 09 8050 2415
  • Rakennustöiden osalta: projekti-insinööri Heimo Haiko, p. 09 8050 2320
  • Espoon seurakuntien yhteiset verkkosivut: www.espoonseurakunnat.fi            

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs