Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Esitys kaupunginhallitukselle: Aleksin liikenneratkaisussa tulee tarkastella eri vaihtoehtoja

Lahden kaupunki

Esitys kaupunginhallitukselle: Aleksin liikenneratkaisussa tulee tarkastella eri vaihtoehtoja

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 16:41
Julkaisija: Lahden kaupunki

Keskustan liikenneratkaisut ovat maanantaina 27.10. kaupunginhallituksen käsiteltävänä. Tekninen lautakunta äänesti 7.10. äänin 7-4 Aleksanterinkadun kaksisuuntaiseksi, ja kaupunginhallitus käsittelee asiaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran päätettyä ottaa asian uudelleen käsittelyyn.

Otto-oikeuden käyttö oli esillä sekä valtuustoseminaarissa 16.-17.10. että kaupunginhallituksen iltakoulussa 20.10. Lautakunnan päätöksen on koettu olevan ristiriidassa sekä kaupungin strategian että kaupunginhallituksen aikaisempien linjausten kanssa.

Tekninen lautakunta päätti 7.10. osana keskustan liikennejärjestelyiden valmistelua, että Aleksanterinkatu palautetaan kaksisuuntaiseksi Rauhankadun ja Vesijärvenkadun välillä. Lautakunnalle esitellyn päätösehdotuksen mukaan Aleksanterinkatu olisi tältä osin muutettu hidasliikenteiseksi yksisuuntaiseksi kaduksi.

Keskustan liikenneratkaisujen suunnitteluun tarvitaan periaateratkaisut mm. toriparkin valmistumisen jälkeistä aikaa varten. Kaupunginjohtaja Myllyvirta esittää kaupunginhallitukselle, että suunnittelussa tulee Aleksanterinkadun osalta tarkastella eri vaihtoehtoja.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63 895

Päätösesitys

Kaupunginhallituksen muut lista-asiat 27.10.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs