Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Epävarmuus kemeran tulevaisuudesta häiritsee työntekoa

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Epävarmuus kemeran tulevaisuudesta häiritsee työntekoa

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 10:04
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Epävarmuus kemeralain tulevaisuudesta häiritsee töitä kentällä. Metsäalan asiantuntijat ovat huolissaan lain sekavasta tilanteesta.

Vanha kestävän metsätalouden rahoituslaki eli kemeralaki päättyy 30.6.2015 ja uusi laki astunee voimaan heti sen jälkeen. Täsmällistä tietoa asiasta ei vielä tällä hetkellä ole. Uuden kemeran ja vanhan lain saumakohtien epävarmuus on metsäasiantuntijoiden mielestä kestänyt jo liian kauan. Työmäärät ja tulokset kentällä kärsivät jatkuvasti epävarmasta tilanteesta.

- Tietämättömyys lainsäädännön sisällöstä ja tulevaisuudesta häiritsee jo käytännön työntekoa, toteaa Meton valtuuston puheenjohtaja Jaakko Niemistö.

Kemera edistää hyvää metsien hoitoa. Kemeratöiden hankkeet jäävät helposti tekemättä ilman töitä vireille panevaa tukea, joka toki on vain osa hankkeiden koko kustannuksista.

- Kemera edistää muutakin aktiviteettiä metsissä ja sitä kautta epäsuorasti myös puun saantia, Niemistö muistuttaa.-  Mikäli kannustinvaikutus jää vajaaksi, myös maallemme tärkeän uusiutuvan energian edistäminen hankaloituu.

Metsäasiantuntijoiden mielestä vanha kemera ja tuleva uusi laki on sovitettava aikataulultaan saumattomasti yhteen. Ylimenokauden määräysten on oltava mahdollisimman selkeitä ja käytännönläheisiä.

- Uusi laki astunee näillä näkymin voimaan 1.7.2015, mutta päivämäärien tulisi kyllä tarkentua pikaisesti, Niemistö sanoo.

- Ministeriöllä täytyy myös olla tarvittava valmius joustaviin ratkaisuihin, mikäli aikatauluun tulee muutoksia. Lakimuutos ei saa haitata ja hidastaa käytännön töiden etenemistä kentällä.

 

METO – Metsäalan Asiantuntijoiden liittovaltuusto kokoontui Naantalissa 20.- 21.11.2014.

 

Lisätietoja: valtuuston puheenjohtaja Jaakko Niemistö, puh. 040 833 6134,

Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand, puh. 040 761 1576

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs