Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ensimmäisenä Suomessa – Savonlinnassa käyttöön liikejulkisivujen suunnittelukäsikirja

WSP

Ensimmäisenä Suomessa – Savonlinnassa käyttöön liikejulkisivujen suunnittelukäsikirja

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 09:33
Julkaisija: WSP

Savonlinnan kaupunki ottaa ensimmäisenä kuntana Suomessa käyttöön liikejulkisivujen suunnittelukäsikirjan. Liikejulkisivujen suunnitteluohjeet ovat yleistyneet Euroopassa, ja esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa vastaavia toteutuksia on jo tehty monissa kaupungeissa sekä kaupunginosissa.

”Kyse on keskustan kivijalkamyymälöiden julkisivujen suunnitteluohjeista. Käsikirjan tarve syntyi, kun entistä keskustaa halkova valtatiemiljöö ei vastannut enää tämän päivän kuluttajien tarpeisiin Savonlinnan rinnakkaisväylän valmistumisen jälkeen. Tavoitteena on luoda ostosbulevardi Olavi, jossa kivijalkakaupat toimivat ostoskeskuksena.
Annamme käsikirjassa suosituksia esimerkiksi mainosteippauksiin, valomainoksiin sekä julkisivun valaistukseen. Mukana on myös edullisia keinoja esimerkiksi liiketilan remontointiin ja kohentamiseen. Kyse on useimmiten vain oikeiden valintojen tekemisestä”, asemakaava-arkkitehti Päivi Behm Savonlinnan kaupungilta kertoo.

”Liikejulkisivujen suunnittelukäsikirja on jatkoa Savonlinnan kaupungille laaditulle Designmanuaalille, jonka WSP laati vuonna 2009. Silloin määriteltiin yhteiset linjaukset kaupungissa näkyville ratkaisuille kuten viherrakentamiselle ja pinnoitteille sekä puistonpenkkien, linja-autopysäkkien ja roska-astioiden ulkomuodolle”, käsikirjan toteuttaneen WSP:n muotoilujohtaja Mari Siikonen sanoo ja jatkaa:

”Tämä liikejulkisivujen muutos tulee tapahtumaan vähitellen, kun käsikirja otetaan käyttöön kaupungin, kiinteistöjen ja yrittäjien toimesta. Toivomme, että kutsuvat julkisivut tekevät kadusta viehättävän kauppapaikan, jossa mielellään vietetään jatkossa aikaa.”

Liikejulkisivujen suunnittelukäsikirjan teetti Savonlinnan kaupunki yhteistyökumppaneinaan Etelä-Savon Maakuntaliitto (EAKR-rahoitus), Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry ja paikalliset yrittäjät.

 

Lisätietoja:

asemakaava-arkkitehti Päivi Behm, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4655, paivi.behm@savonlinna.fi

muotoilujohtaja Mari Siikonen, WSP, puh. 040 514 9592, mari.siikonen@wspgroup.fi

Liitetiedostot

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuus ja Sillat.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä, jossa työskentelee noin 31 000 asiantuntijaa 470 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Suomen WSP:n palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Liikevaihtomme vuonna 2013 oli 31,3 meur. Asiakkaamme tuntevat WSP:n ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

www.wspgroup.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs