Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Energian ja ympäristön ilta tuo luonnon Rewell Centeriin Vaasassa

Vaasan kaupunki

Energian ja ympäristön ilta tuo luonnon Rewell Centeriin Vaasassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2016 klo 10:15
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Energiaosaamista, lähiruokaa, puhdas, rakas saaristo. Niistä on Vaasa tehty. Vaasan kaupunki järjestää Energian ja ympäristön illan Rewell Centerin keskusaukiolla tiistaina 20.9 klo 18–20. Teemaillassa on luvassa tietoa ja keskustelua aiheesta, lähiruokaa, paikallis- ja kierrätystuotteita.

Esittelijöinä mm. lähiruuasta REKO, kierrätystuotteista ja kierrätyksestä Jupiter, Stormossen ja Palvelukeskus Majakka sekä Vaasan pyöräyhdistys ja Vaasan ympäristöseura. Vaasan kaupungilta tietoa energiatonteista, kaavoituksesta, rakennusvalvonnasta ja Waltti-bussikortista.

Vaasan kaupungin tavoite on olla vuonna 2035 hiilineutraali. Keskustelupaneelissa pohdimme, miten yhdessä pääsemme tähän tavoitteeseen.

klo 18.00-18.05  Tilaisuuden avaus, kaupunginjohtaja Tomas Häyry

klo 18.05-18.35 Ympäristö tänään ja tulevaisuudessa
Päästöjen tilanne Vaasassa, ympäristöraportin esittely, ympäristötarkastaja Esa Hirvijärvi
Ympäristö eilen, tänään ja huomenna: Mistä olemme tulossa – missä olemme nyt – ja minne olemme matkalla? ympäristöteknologian lehtori Vesa-Matti Honkanen

klo 18.35-20.00 Hiilineutraali Vaasa 2035 -paneeli
Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa juontaa foorumin: Miten yhdessä teemme Vaasasta hiilineutraalin kaupungin? Panelisteina valtuustopuolueiden edustajat.

Energian ja ympäristön ilta on osa Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelmaa. Energiapääkaupunki Vaasalla on kova tavoite – hiilineutraali Vaasa 2035. Päämäärän saavuttamiseksi on toteutettava energiaa säästäviä ja tehostavia toimenpiteitä.

Kysely kuntalaisille: Miten Vaasan kaupunki voisi edistää ympäristötekoja?

Samaisena päivänä avataan myös kysely kuntalaisille aiheesta. Siinä haetaan vinkkejä kuntalaisilta, miten Vaasa voisi edistää energian säästämistä, päästöjen vähentämistä ja muita ympäristötekoja kaupungissa.

Kyselyyn voi vastata 20.9–4.10.2016 kaupungin nettisivuilla www.vaasa.fi/ilmastokysely. Vastanneiden kesken arvotaan Waltti-matkakortti, jolla voittaja pääsee matkustamaan Vaasan busseissa ilmaiseksi.

Tuloksia hyödynnetään Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelmassa sekä tavoitteessa hiilineutraalista Vaasasta vuoteen 2035 mennessä.

Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Maija Alasalmi, puh. 040 568 5400

Kuva: Katja Lösönen

Liitetiedostot

 

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs