Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » En ny samarbetspart söks för fiskhallsutrymmena - ansökningstiden går ut 30.9

Vaasan kaupunki

En ny samarbetspart söks för fiskhallsutrymmena - ansökningstiden går ut 30.9

Pressmeddelande.
Publicerad: 09.09.2016 kl. 10:30
Utgivare: Vaasan kaupunki

Vasa stad ordnar en öppen kvalitetstävling om en byggplats i småbåtshamnen vid Fiskstranden. Fiskhallsbyggnaden, som för närvarande finns på platsen, kommer att ersättas med en ny affärsbyggnad, och för den nya byggnaden anvisas en byggrätt på ca 400 m². Ansökningstiden går ut 30.9. 

Kuva: Jaakko Salo

Syftet med kvalitetstävlingen är att för platsen få en så högklassig plan som möjligt, en genomförare samt en affärsidé eller ett servicekoncept. Byggande på området kräver högre kvalitetsnivå än vanligt i och med att det är fråga om en stadsbildsmässigt och historiskt viktig plats.

- Fiskstranden är en del av vår värdemiljö, den är en central och viktig plats i Vasa, understryker stadens tekniske direktör Markku Järvelä.

Tävlingen är en del av ett mera omfattande utvecklingsarbete som gäller strandområdena i centrum. För arrangemangen kring kvalitetstävlingen ansvarar Vasa stads fastighetssektor.

Evenemang och verksamhet året runt

I tävlingen bedöms byggplanens arkitektur, helhetskoncept, användbarhet, lämplighet i stadsbilden och genomförandeorganisationens förutsättningar. Vid bedömningen fokuseras på planens helhetsbild och innovativa grepp snarare än på felfria detaljer.

De allmänna planeringsanvisningarna, som ingår i tävlingsprogrammet, bör beaktas i planen. Önskemålet är att det i fastigheten ska finnas allmän wc som står till förfogande dygnet runt. Tillgängligheten, trafikregleringarna och hög kvalitet på alla fasader är också viktiga vid planeringen av området.

- I stället för fiskhallen vill vi ha ett offentligt öppet rum med evenemang och verksamhet året runt, berättar tomtchef Pertti Onkalo.

Sökanden kan exempelvis vara en företagare, en byggherre eller en byggfirma som ansvarar för genomförandet. Om sökanden är en byggherre eller ett byggföretag, bör huvudsökanden därtill ange minst en samarbetspart, som kommer att använda objektet för att erbjuda service eller produkter.

Deltagandet i tävlingen sker genom att ett förslag, som stämmer överens med reglerna i tävlingsprogrammet, lämnas in till Vasa stad senast 30.9.2016. Tävlingsprogrammet och närmare uppgifter finns på adressen: http://www.vaasa.fi/sv/fiskhallen 

Ytterligare information:

Tomtchef Pertti Onkalo, tfn 040 637 4122, pertti.onkalo@vasa.fi

Teknisk direktör Markku Järvelä, tfn 040 135 4958, markku.jarvela@vasa.fi

Bild: Jaakko Salo

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs