Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Eero Laesterä och Timo Säkkinen kommunindelningsutredare i Kuopioregionen

Valtiovarainministeriö

Eero Laesterä och Timo Säkkinen kommunindelningsutredare i Kuopioregionen

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.06.2014 kl. 16:24
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen beslutade den 10 juni 2014 att låta genomföra en särskild kommunindelningsutredning mellan städerna Kuopio och Suonenjoki samt Siilinjärvi kommun.

Ministern har utsett doktorn i förvaltningsvetenskaper Eero Laesterä och landskapsrådet Timo Säkkinen till kommunindelningsutredare. De har till uppgift att genomföra en utredning på basis av vilken förutsättningarna att slå samman de ovan nämnda kommunerna eller delar av dem kan utvärderas.

Utredningens mandatperiod inleds den 1 augusti 2014 och upphör efter att utredningen blivit färdig, dock senast den 31 december 2014.

Utredningen inleds på ministeriets initiativ. Regeringen har i samband med sitt ramställningstagande från våren 2013 konstaterat att man är beredd att tillsätta särskilda kommunindelningsutredningar för de största stadsregionerna.

Förfrågningar:

Eero Laesterä, tfn 0400 735 772
Timo Säkkinen, tfn 044 777 3333
Suvi Savolainen, överinspektör, finansministeriet, tfn 02955 30122

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs