Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Eero Juntunen viettää kesän partioleirillä vesiaktiviteeteissä

Uudenmaan Partiopiiri ry

Eero Juntunen viettää kesän partioleirillä vesiaktiviteeteissä

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee ensi heinäkuussa tyhjästä lähes 17 000 ihmisen kaupunki, kun suurleiri Roihu pyörähtää käyntiin. Myös Kirkkonummelta lähdetään innoissaan leirille yli 160 osallistujan voimin. Yksi lähtijöistä on 18-vuotias Eero Juntunen Kirkkonummen Metsänkävijöistä. Hän hoitaa vapaaehtoistyönään 12-15 -vuotiaiden vesiaktiviteetteja.  

Suomen Partiolaisten Roihu-suurleiri järjestetään tänä kesänä Hämeenlinnan Evolla 20.-28.7. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista noin 3000 on ulkomaalaisia. Tällä hetkellä Roihu-suurleiriä tekee noin 1000 vapaaehtoista ja leirin aikana määrä kasvaa yli 3000:een.

Yksi vapaaehtoisista on 18-vuotias Eero Juntunen Kirkkonummen Metsänkävijöistä. Hänen leiriinsä kuluu pesti 12-15 -vuotiaiden tarpojien vesilaakson yhtenä vetäjänä. ”Selasin syksyllä Roihulla vapaana olevia pestejä ja silmiin osui mielenkiintoinen pesti vesilaaksossa. Sitten hain pestiä ja sain sen”, Eero kertoo. Samoja ohjelmia pyörittämään lähtee pari kaveriakin, Juho Paloheimo (17) Kirkkonummen Metsänkävijöistä ja Joona Rosenberg (17) Veikkolan Eräveikot- ja haltijat -lippukunnasta.

Roihu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kartuttaa osaamista myös muissa kuin omaa koulutusta vastaavissa tehtävissä. Roihu-pestin myötä voikin hankkia arvokasta työkokemusta ja testata vahvuuksiaan alalla, joka kiinnostaa.

”Haluan tehdä konkreettista ohjelmaa ja tutustua muihin partiolaisiin tekemisen ohella. Monesti juuri vesiaktiviteetit ovat kesäleirillä niitä mieleenpainuvimpia ja uimisestahan pitävät kaikki”, Eero kertoo. Eero suoritti viime syksynä laitesukelluskurssin, joten vesi on tuttu elementti. Vesilaaksossa toimitaan uimavalvojina ja yksi aktiviteetti on pelastuslautan tekemisen ohjaaminen ja sen testaamisen valvominen. Partiossa turvallisuus on tapa toimia, joten pelastusliivit tulevat olemaan leirillä kovassa käytössä. Nyt vaan toivotaan aurinkoisia uinti-ilmoja!

Kirkkonummelaisten partiolippukuntien lähtijäluvut (luvuissa ei ole mukana esim. perheleiriin lähteviä alle kouluikäisiä lapsia):

Kantvikin Tulentekijät: 30 hlöä

Kirkkonummen Metsänkävijät 90 hlöä

Kuninkaantien Kipinät 14 hlöä

Veikkolan Eräveikot ja -haltiat 25 hlöä

 

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan: 

https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Lisätietoja partiolaisten turvallisuusasioista: http://toiminta.partio.fi/lippukunta/turvallisuus-ja-vakuutukset

Kuvia median käyttöön

Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

 

Lisätietoja

Eero Juntunen, p. 0408611007, eero.juntunen@rokki.net

Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

 

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs