Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Du som är ung, berätta din åsikt om att delta

Koordinaatti

Du som är ung, berätta din åsikt om att delta

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.08.2015 kl. 09:10
Utgivare: Koordinaatti

Hur vill du delta? Om du skulle vara en minister, vad skulle du göra för att förbättra de ungas möjligheter att påverka gemensamma ärenden?

Det finns olika sätt och kanaler som unga kan utnyttja för att delta och påverka. En av dem är Ungasidéer.fi, en kanal för delaktighet på webben. Där kan du lägga fram idéer, diskutera intressanta ärenden och föra saker framåt. I tjänsten behandlas både lokala och riksomfattande frågor.

Nu har du en möjlighet att påverka frågor som gäller hela landet och hela världen. Finansministeriet samlar in ungas tankar om delaktighet och möjligheter att påverka. Ungas åsikter samlas in för det internationella ungdomsforumet Youth Forum som ordnas i Helsingfors i oktober. Du kan besvara frågorna till och med den 4 september.

Frågorna finns på adressen www.nuortenideat.fi/sv/organisaatiot/59/. Vi vill gärna höra din åsikt om bland annat följande frågor: Hur vill du delta? Om du skulle vara en minister, vad skulle du göra för att förbättra de ungas möjligheter att påverka gemensamma ärenden?

Youth Forum lyfter fram ungas röst

Ungdomsforumet Youth Forum ordnas i samband med OECD:s förvaltningsministermöte som hålls i Finland den 28 oktober 2015. OECD:s (Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling) förvaltningsministrar möts i Helsingfors för att diskutera vad som kan göras för att alla ska bli delaktiga i den växande välfärden. Finlands centrala mål är att främja barns och ungas möjligheter att delta i beredningen av beslut.

Ungasidéer.fi är din möjlighet att påverka

Du kan lägga fram dina egna idéer, stöda och kommentera andras idéer, föra idéerna vidare och lära dig om hur medborgarna kan påverka i samhället. I tjänsten kan du också ta ställning till frågor som ställs av olika organisationer såsom kommuner, föreningar, skolor eller ministerier. Berätta vad du tycker och tänker om deras frågor!

Den riksomfattande webbtjänsten Ungasidéer.fi ingår i justitieministeriets demokratitjänster. Via Ungasidéer.fi är det möjligt att höra och engagera de unga i frågor som gäller en enskild organisation, ett visst område eller hela landet. Alla demokratitjänster finns tillgängliga på adressen www.demokrati.fi

Ytterligare upplysningar:

Planerare Merja-Maaria Oinas, tfn 044 703 8303, merja-maaria.oinas(at)ouka.fi (Koordinaatti, Ungasidéer.fi)

Finansrådet Katju Holkeri, tfn 02955 30087, förnamn.efternamn(at)vm.fi (Finansministeriet)

Konsultativ tjänsteman Johanna Nurmi, tfn 02955 30171, förnamn.efternamn(at)vm.fi (Finansministeriet)

Ungasidéer är en tvåspråkig webbtjänst som har utvecklats av unga och ungdomsarbetare i samarbete med justitieministeriet, undervisnings- och kulturministeriet samt Utvecklingscentret för ungdomsinformations- och rådgivningsarbete Koordinaatti. Tjänsten hör till justitieministeriets elektroniska demokratitjänster (www.demokrati.fi).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs