Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Dima Slobodeniouk Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi

Lahden kaupunki

Dima Slobodeniouk Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2015 klo 15:37
Julkaisija: Lahden kaupunki

Sinfonia Lahti (Lahden kaupunginorkesteri) on nimittänyt uudeksi ylikapellimestarikseen Dima Slobodenioukin syyskauden 2016 alusta lähtien, jolloin Okko Kamun kausi päättyy. Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus teki asiasta päätöksen kokouksessaan 17.8.2015. Slobodenioukin sopimuskausi ulottuu kevätkauden 2019 loppuun, ja hän on ensi vuodesta alkaen myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellinen johtaja.

Kapellimestarikiinnitys avaa orkesterille uusia mahdollisuuksia

Merkittävää kansainvälistä uraa tekevän Slobodenioukin työ orkesterin ylikapellimestarina antaa Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjosen mukaan loistavat edellytykset orkesterin taiteellisen tason kehittämiseen ja myös levytys- ja kiertuetoiminnan jatkoon. Seuraava levytys BIS-levymerkille on jo sovittu tammikuulle 2016, eli siirtymä uuteen aikaan tulee tapahtumaan tältäkin osin luontevasti, Kirjonen kuvailee.

Sinfonia Lahden muusikkoja edustavan valtuuskunnan puheenjohtaja Petri Komulainen kertoo olevansa hyvin ylpeä ja innostunut tehdystä kiinnityksestä ja kuvailee orkesterin olevan uuden ajan kynnyksellä.
– Slobodenioukilla on vahvat suomalaiset siteet, jotka yhdistyvät kovassa nousussa olevaan kansainväliseen uraan. Olen vakuuttunut, että hän pystyy tuomaan uuden, energisen näkökulman orkesterimme työskentelyyn ja tekemään houkuttelevia avauksia yhä laajemmalle yleisöpohjalle.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan Dima Slobodenioukin kiinnittäminen Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi merkitsee uutta, mielenkiintoista aikaa kaupungin musiikkielämälle.
– Okko Kamu saa pitkään maamme musiikkielämässä vaikuttaneesta Slobodenioukista arvoisensa jatkajan kaupungin vetovoimaa edistävänä tekijänä toimivan orkesterimme johdossa, sanoo Myllyvirta.

Slobodeniouk yhdistää venäläisen musiikkiperinteen suomalaiseen kapellimestaritaitoon

Dima Slobodeniouk on vahvasti esillä monilla kansainvälisillä konserttiareenoilla. Kuluvalla konserttikaudella hän vierailee mm. Amsterdamissa, Lyonissa, Göteborgissa ja Stuttgartissa sekä johtaa säännöllisesti Helsingin kaupunginorkesteria ja Radion sinfoniaorkesteria. Slobodeniouk on toiminut syyskuusta 2013 lähtien myös Galician sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana ja yhdistää tämän uusiin tehtäviinsä Lahdessa.

Moskovalaissyntyinen Dima Slobodeniouk (s. 1975) opiskeli viulunsoittoa Moskovan konservatorion musiikkiopistossa ja perheen muutettua Suomeen Keski-Suomen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 1994 hän osallistui Atso Almilan kapellimestariluokalle ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin, Jorma Panulan ja Almilan johdolla.

Lisätiedot
intendentti Teemu Kirjonen, p. 03 814 4452, teemu.kirjonen@lahti.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs